Dags för revansch! Inför Lindome borta

22 juni, 2022

Nu har vi fått tid att slicka såren från förlustmatchen senast mot BK Olympic. Imorgon är det dags för match igen, denna gång är det borta mot Lindome GIF. Hemmalaget finner sig på en 13:e plats i Ettan Södra med 10 inspelade poäng.

Förra säsongens match på Lindevi IP slutade med en FCT seger med 0-1 efter att Yohann Fellrath kyligt hittade nätmaskorna från straffpunkten. Highlights från den matchen kan ni se via våran Youtube kanal.

En som inte glömt matchen mot BK Olympic är FCT tränaren William Lundin. Vi tog ett snack om senaste förlusten och hur man blickar framåt om morgondagens möte. Men kollar också vad han tycker om anställningen av Henrik Fridolvsson som sin nya assisterande tränare:

Förlust senast, och för det otränade ögat så kanske det kändes som att laget tappa tempot och kanske blev lite för passivt i andra halvlek mot BK Olympic. Hur skulle du analysera matchen?

”Första 50 minutrarna är bra och vi släpper inte till ett enda skott på mål och har två väldigt bra chanser tidigt i andra halvlek att utöka till 2-0. I samband med kvitteringen så tappar vi spelet och kraften för varje minut känns det som och uppförsbacken blir för stor efter 1-3 målet tyvärr.”

Nu är det ny match och Lindome borta är motståndet. Vad kan du berätta om morgondagens motstånd och deras spelidé?

”Ett Lindome som ändrade om lite efter inledningen av säsongen men står fortfarande för ett väldigt skickligt passningsspel och är väldigt finurliga och skickliga med bollen. På senare tid upplever vi att dom har varierat ett högt presspel med ett lägre emellanåt och även blivit lite mer direkt i anfallsspelet än tidigare.”

Några spelare hos Lindome som ni hållit ett extra öga på?

”Lindome har en väldigt duktig målvakt i Olsson, Cindric vet vi givetvis om hur mycket han kan uträtta från mittfältet och Naser är bra i sitt 1 vs 1 spel. Lipovac är ett ständigt hot, så det är ett lag med flera individuellt duktiga spelare.”

Vad blir nyckeln till seger imorgon?

”Att prestera över 90 min vilket vi fick en rejäl läxa på senast att vi måste göra för att vinna. Aggressiva i vårt försvarsspel och försöka spela oss ur situationer så vi kommer med kontroll och kan fylla på med många spelare i hög fart för att skapa chanser.
Vi har jobbat mycket i veckan med vårt kortpassningsspel och kunna hota med bollar i djupled från olika positioner på planen.”

Om vi riktar oss bort från matchen bara en liten stund. Här om dagen blev det klart att Gzim lämnar sin post som assisterande tränare, och ersätts av Henrik Fridolvsson. Vad vill du säga kring bytet?

”Givetvis att det var tråkigt när Gzim meddelade att han var tvungen att sluta då vi haft en väldigt bra samarbete i 1.5 år. Livspusslet behöver dock funka och det får man ha stor respekt för.
Henrik har kommit in och gjort 3 träningar med laget och vi börjar redan hitta ett bra arbetssätt vilket känns spännande!”

Avspark imorgon på Lindevi IP i Lindome klockan 19:30. Matchen kan ni även se på Sportexpressen Play.

The following two tabs change content below.