Underbar seger mot Lindome

23 juni, 2022

Bolltrillande Lindome tog i dag emot FC Trollhättan på Lindevi. Det som länge såg ut att bli en poäng vardera blev istället tre poäng hela vägen hem till Trollhättan!

Första halvlek inleddes klart bäst av FCT som gjorde livet surt för Lindome. Det FCT framförallt gjorde bra inledningsvis var att pressa hemmalaget högt och stänga av passningsvägarna. Lindome gillar att försöka lira sig ur trånga situationer, vilket således blev tufft.

FCT stod för ett par frejdiga anfall inledningsvis, främst genom Speluppbyggnad av Oussema i mitten och Adu på kanten.

De två farligaste chanserna under första halvlek stod Oussema och Helm för. I Oussemas fall var det ett skott utanför straffområdet som räddades, men slant ur famnen och dansade mot mål. Målvakten kunde dock till slut fånga bollen ganska odramatiskt. Helm däremot fick en boll på pannan och nickade i ribban.

FCT:s frejdiga inledning mattades med tiden av och blev till sidledsspel från Lindome som på finurliga vis försökte ta sig in i straffområdet. Hemmalaget hade dock svårt att få till avslut och noterades således för ett avslut på mål under första halvlek, mot FCT:s sju.

Två bra nicklägen i början av andra halvlek från Aliev respektive Bernardo, men inget mål. Efter detta gick tempot ner och det var framförallt FCT som var intresserade av att gå fråmat.

Lindome fortsatte med sitt patenterade passningsspel i långa stunder, vilket innebar att FCT fick täcka ytor och ställa om när läge gavs.

När det länge såg ut att bli 0-0 på Lindevi kommer Liimatainen och Ofori in och ställer till med oreda. Cirka 10 minuter efter deras inträde kommer det så otroligt sköna målet.

Alibek skarvar ett uppspel vidare på Liimatainen, som i sin tur friställer Ofori som ursäkert sätter den bakom målvakten. 0-1, minut 84.

Lindome försöker trycka på för kvittering, men det var aldrig nära.

Underbart att studsa tillbaka från förlusten senast med en seger! Nu är det Vänersborgs FK kvar i Svenska Cupen nästa veckan innan grabbarna tar semester.