Dags för Svenska cupen! Inför Vänersborgs FK

29 juni, 2022

Efter en riktig kämpainsats senast och 0-1 seger borta i Lindome, så är det nu dags för grabbarna i FCT att spela i Svenska Cupen. I den första rundan väntar division 2 laget Vänersborgs FK som kommer till Edsborg ikväll för att slåss om avancemang.

Ser man till inbördes möten så är det FCT som har övertaget med 6-0 i segrar, med en målskillnad på 24-3 till FCT.

Vi passade på att fråga William Lundin om segern mot Lindome, kvällens match och hur det är att ställa om till cupfotboll:

Skön seger för grabbarna mot Lindome senast, trots att den satt långt inne. Hur har laget laddat batteriet inför spel i Svenska cupen?

”Mycket skön seger i en tuff bortamatch där vi tillslut fick betalt efter bra disciplin och tålamod i vårt spel. Vi har tränat på bra måndag och tisdag inför matchen.”

Ofori på målprotokollet var nog många glada att se. Delar du samma glädje?

”Absolut. Han och övriga inhoppare gjorde det väldigt bra och kom in med energi och pigga ben och givetvis extra kul för Ofori som jobbat på bra det senaste och nu får avgöra matchen med ett vackert fotbollsmål.”

Nu har ligaspelet tagit sommarledighet men ni har fortfarande den här matchen att fokusera på. Hur byter man fokus från ligaspel till cupspel?

”Upplägget inför matchen är precis likadan som i serien men skillnaden är ju givetvis att det är vinna eller försvinna som gäller. Man får också ha med sig att matchen kan bli 120 min och förlängning så man måste ha med sig det i sin matchplan.”

Kommer det att bjudas på ett blandat lag med unga spelare såväl som a-lags spelare?

”Nej. Bästa laget för dagen spelar.”

Vänersborgs FK, vad kan du säga om dem?

”Ett lag med många duktiga fotbollsspelare som inte riktigt fått till det i serien men har en väldigt hög högstanivå. Dem har även en mycket duktig och ambitiös tränare i Amer Busuladzic.”

Det förväntas vara skönväder ikväll. Förhoppningsvis kan vi även bjudas på skönfotboll när första rundan i Svenska cupen ska spelas ikväll klockan 19:00. Vi ses på Edsborg!

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll