U19 vann mot Ljungskile

26 juni, 2022

Idag spelades det match på Edsborgs A-plan mot Ljungskile. Det var en match i rejäl värme mellan två jämbördiga lag som FCT vann med 2-1 efter samma ställning i paus. FCT började bra och när Amir Fazlic i den 7e minuten gör sin gubbe snyggt på mittplan öppnar ytorna upp sig och han kan servera Landi en öppnande passning som han avslutar kliniskt, 1-0. Bra start på matchen och nu måste LSK framåt så de tar tag i taktpinnen under resten av halvleken utan att skapa några större farligheter. I den 40e minuten slår LSK en frispark utifrån som man inte helt oförtjänt skarvar in till 1-1.  Nu flyttar FCT upp spelet direkt och i den 45e minuten kommer Attila Mestan i en-mot-en situation som han vinner till synes ganska enkelt för att komma fri och göra 2-1 alldeles innan paus. I den andra halvleken bevakar FCT positionerna och LSK försöker men har inga målchanser att rapportera om. I den 75e minuten efter ett FCT anfall håller LSK mv bollen i händerna och alla väntar på en utspark, plötsligt tappar mv bollen framför fötterna på Oscar Mauritzon som serverar Daniel Daoud öppet mål och matchen är avgjord tror nog de flesta. Domaren går nog på sannolikhetsprincipen och blåser av spelet och varnar Oscar, säkrast så. Tråkigt för Oscar att bli utvisad lite senare för att dragit på sig ett andra gult kort vilket borde innebära jobbiga slutminuter för FCT, men den värsta anstormningen uteblev. Bra insatser idag av Oliver Eriksson och Mergim Gashi.

Efter en vårsäsong med en hel del skador ligger man ändå på den eftertraktade 5e platsen och detta är med beröm godkänt och man spelar sista matchen innan uppehållet mot Kinna på fredag.

Startuppställning: Tällberg, Eriksson, Wiklund, Bennhage, Wadenbo, Gashi, Midtson, Ahlcrona, Fazlic, Osuna-Eriksson, Mestan

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)