Delad poäng i svängig match

18 maj, 2023

Det var en svängig match med chanser åt båda håll i mängder. Lägena till trots kom båda målen i första halvlek och slutresultatet skrevs 1-1.

Gårdagens match mot Norrby blev en speciell sådan på många vis. Dels fick manager Mak Lind besöka den arena som varit hans arbetsplats under fem år, men också speciell på så vis att det som utspelade sig på planen var något annorlunda, jämfört med tidigare matcher i år.

Norrby hade helt klart gjort sin läxa och studerat FCT:s spel och ville störa i uppspelningsfasen. Detta lyckades man med stundtals, men FCT kunde också spela sig ur pressen och komma i anfall och då blev det riktigt farligt.

Norrby stod dock för en fin offensiv prestation och kom även dom i anfall edter anfall. Matchen blev oerhört svängig och lägena avlöste varandra. Kul för den neutrale, mardröm för den ansvarige.

Matchens första mål stod hemmalaget för efter en miss som såg till att Max Olsson kunde komma fri med Julius i mål. Ett fint avslut senare stod det 1-0.

Spelet fortsatte vara böljande och FCT kom till sina lägen. Till slut kom också utdelningen. I minut 38 når Malaj högst på ett inlägg och nickar in kvitteringen.

Andra halvlek skulle visa sig bli än mer svängig, men inte inledningsvis. Efter en paus med omgruppering fick vi se en något lugnare matchbild initialt, men det skulle ändras wå småningom.

Ju längre matchen led mot sitt slut blev det en nästintill galen tillställning. Lagen kom i anfall efter anfall och publikens fick vrida huvudet lika ofta som på Swedish Open i Båstad.

I ena stunden såg Norrby definitivt ut att göra ledningsmålet, men sedan vände det och såg ut att bli FCT-seger. Spelarna blev allt tröttare och tröttare och till sist förkunnade domaren att matchen var över. Det blev 1-1 och både lagen fick dela på poängen.

Inför matchen var det inte många dagars återhämtning och så blir det även härnäst då Ariana gästar oss redan på söndag. Vi ses på Edsborg!

Höjdpunkter 

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)