P19s första förlust

16 maj, 2023

Det var en förväntansfull söndagseftermiddag på Edsborgs IP när FC Trollhättans P19-lag mötte ärkerivalerna Vänersborgs IF i ett hett tvåstadsderby. Förutsättningarna var goda för en spännande fotbollsmatch, och förväntningarna från båda lagen var höga.

Inför matchen hade FC Trollhättan haft en bra träningsvecka med högt fokus och intensitet. Laget var taggat och redo att göra sitt bästa i derbyt. Men som det är med derbymatcher, kan de gå hur som helst, och det visade sig vara fallet denna dag

Spelmässigt var det hyffsat jämnt mellan lagen, men det var Vänersborgs IF som lyckades bäst med att få bollen i mål och redan efter 38 minuter hade de lyckats göra fyra mål, 0-4 innan paus! VIFs spelare var ordentligt påkopplade och lyckades ideligen störa FCT i uppspelsfasen med följden att det blev öppna lägen.

En av de avgörande faktorerna i matchen var Vänersborgs IF:s storspelande målvakt som gjorde ett par fantastiska räddningar och gjorde det svårt för FC Trollhättan att hitta nätet. Mot slutet av matchen visade grabbarna kämpaglöd och lyckades forcera in två mål genom Melwin och Attila men det var för sent för en vändning, och matchen slutade med en klar 2-4 seger till Vänersborgs IF.

Säsongens första förlust var nu ett faktum för FC Trollhättan, det var helt enkelt en sådan där dag… Trots den besvikelse som laget kände efter matchen var de fast beslutna att lära sig av förlusten och växa som lag. De vet att det fanns saker att förbättra och kommer jobba ännu hårdare för att komma tillbaka på vinnarspåret.

Nu blickar vi framåt mot nästa match, som spelas borta mot Herrestads AIF, lördagen den 20 Maj klockan 13:00.

Laget: Carneil, Wänblom, Eriksson, Gashi, Landi, Midtson, Stahre, Bennhage, Wahman, Larsson, Baganna; Duric, Mestan, Snällström, Chamoun, Granat

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)