Derbyseger smakar sötare

13 juni, 2022

Det pratas ju om segerns sötma, och nog smakar en derbyseger bättre!

Det var en match med två ansikten, ett långtråkigt, dötrist och ett alldeles… alldeles underbart!

Första timmen låg vi nedtryckta och mest skickade långbollar på Oussema Ali, Claes Nyman och Alibek Aliev. Taktiken att ligga lågt och sen slå till på omställningar, som skulle visa sig lyckosam, är inte helt bra för blodtrycket när man står vid sidan av.

Oddevold gör det bra och anfaller i våg efter våg, men vi försvarar oss ännu bättre och tvingar IKO till avslut från ganska långt håll. Besarion Kodalaev i mål storspelade idag och bjöd på ett par ”teve-räddningar” och i min bok är han matchens lirare efter att ha hållit nollan mot sin forna klubb! Ute på plan gjorde nyss nämnde Ali en väldigt bra match, där han rev, slet och sprang!

Apropå ”forna klubb”, så är Oddevold fullt av gamla FCT-spelare: Fredrik Sundström, Jonas Emanuelsson, Carl Lext, Kenan Mehovic och Pontus Johansson var alla på plan under matchen.

 

Målet då? Jo, efter 37 minuter får vi fatt i bollen och kan lägga en lång boll på vindsnabbe Claes Nyman som springer sig fri mellan två jagande mittbackar. Trots att Fredrik Sundström försöker störa är Nyman kall och placerar bollen lågt till höger om målvakten och i mål!

0-1, minut 38!

Oddevold fortsätter trycka på resten av halvleken, men 0-1 står sig.

I halvtid byts målskytten Nyman ut och in kommer Noah Nilsson. Matchbilden förändrar sig inte särskilt mycket utan Oddevold spelar bra och låter inte oss vila med bollen och vi har svårt att hålla den inom laget, men försvaret håller toppklass i år och fredar alla försök. Efter ca timmen spelad börjar man ana att Uddevallaspelarna börjar tröttna och vi kommer in allt mer i matchen.

I den 67:e minuten får Alexander Leksell en boll av Aliev som ställer honom framför öppen kasse, men tyvärr får han inte till träffen utan bollen seglar utanför.

Strax efteråt blir det ett längre avbrott i matchen. En åskådare på läktaren bland Oddevold-supportrarna kastar en sko på kapten Alen Kasumovic och det blir tumult både på och vid sidan av plan.

Efter ca 80 minuter spelade byts Oussema ut mot Adrian Helm, som inte hinner vara på plan många minuter innan han tas hårt av Kenan Mehovic. Mehovic får gult kort, och det är hans andra för dagen så han blir först in i duschen i minut 84.

De sista 14 minuterna är nervösa då Oddevold trycker på för en kvittering, men då vi är en man mer och som sagt; har ett väldigt bra försvar, blir det aldrig så där farligt på riktigt.

0-1 står sig matchen ut och när domaren blåser av när klockan tickar upp på 98 så är en härlig, söt derbyseger bärgad!

Nästa match

lördag den 18:e juni kommer BK Olympic till Edsborg. Avspark kl. 16:00. Väl mött då!

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)