Grannderby

12 juni, 2022

Imorgon är det dags att ta sig an vår västra granne, Oddevold, när kosan styrs till Uddevalla.

Oddevold, som är en nykomling i Ettan, är ett bekant lag både för att vi mött flera gånger och för att flera f.d. FCT:are spelar där, Fredrik ”Fidde” Sundström och Carl Lext, för att nämna två.

Som sig bör ställde vi några frågor till huvudtränare William Lundin.

-Vi kommer med en seger i ryggen och de med en förlust senast. Tror du att det påverkar?

Vi kommer från en stabil insats senast och ett bra resultat så vi går in i matchen med gott självförtroende. Oddevold var klart bättre än Ängelholm senast trots förlusten så jag tror dom kommer med samma lag som senast. 

-Apropå segern, 2-0 kändes i underkant. Vad har ni sagt om Malmö-matchen efteråt?

Vi pratade om att försöka ha ett ännu högre tempo i vårt anfallsspel och försöka hota ännu mer för att skapa fler chanser. Defensivt var vi väldigt noggranna och koncentrerade och det är något som vi tar med oss.

-En del FCT-namn i Oddevold, bl.a. vår tidigare kapten Fidde Sundström. Hur är det att ställas mot tidigare lagkamrater?

Som i alla derbyn i Trestad så stöter spelarna på spelare som man spelat med tidigare så jag tror alla är väldigt vana. Det brukar bli lite snack och prestige innan men när domaren blåser så har alla fullt fokus på att vinna matchen.

-Vad vill du se av laget imorgon?

Vi vill vara aggressiva och hungriga över hela banan och störa Oddevold som har ett väldigt bra hemmaspel på konstgräset. Det är en svår match och det krävs en väldigt bra prestation för att ta dom 3 poängen vi vill ha!

-Några förändringar i truppen?

Johan Andersson utgår pga skada och Adrian Helm och Axel Svenningsson tillkommer i en 19-mannatrupp.

 

Avspark 19:00 måndag den 13/6. Matchen följs bäst på plats. Grabbarna behöver verkligen ditt stöd! Men om du inte har möjlighet sänds den även på SportExpressen Play.

Observera att matchen spelas på Fridhemsvallen.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)