DM: FCT-Skövde AIK 1-2 e fl

14 augusti, 2018

FCT föll efter bra match:

Målchanser, ramträffar och straffsituationer, det är det som satt sig på minnet efter matchen idag.

Matchfakta

Resultat: FCT-Skövde AIK (div 1) 1-2 e fl (1-1 efter full tid)
Matchtyp: DM-kvartsfinal
Arena: Edsborg
Publik: 353 personer
Matchens Lirare: Christoffer Carlsson
Datum: 14 augusti 2018
Avspark: 19:00
Väder: 16  grader och molnigt/duggigt

Referat och kommentarer
Av: Benny Johansson

FCT är klart för första omgången av Svenska Cupen nästa år, trots förlust mot Skövde AIK idag efter en tuff drabbning mellan lagen. SAIK vann till slut med 1-2 efter 2×15 minuters förlängning, men de flesta gick nog från Edsborg med känslan av att det borde ha slutat tvärtom.

FCT kom till spel med bara fyra spelare från startelvan senast mot Torslanda men stod trots det upp väldigt bra mot Skövde, som mönstrade sju av sina startspelare från senaste division 1-matchen. Skövde tog ledningen snöpligt i den 27:e minuten och hade ett rungande skott i kryssribban i den första halvleken, men annars skapade de inte så mycket mer.

-Vi hade inget bra anfallsspel i första, sa William Lundin efteråt, men vi var tätare bakåt.

Inför den andra kom alla på bänken in (fria byten) utom Simon Forslund och sen skedde lite byten i en strid ström under matchen.

FCT tog över efter 50 minuters spel och hade två bollar i stolpen, Sundström och Daoud. Publiken levde med och kände att det snart kommer en kvittering, och mycket riktigt. Emil Niklasson, debut idag och mycket bra, spelade fram Lundgren, som förlängde till Mleczkovicz som slog ett perfekt inlägg mot Marcus Knutsen som nådde högst och nickade in 1-1 i den 81:a minuten.

SAIK fick ett läge i den 89:e minuten, ett fint volleyskott som dock parerades snyggt av Carlsson i målet.

Förlängning vidtog och FCT fortsatte trycka på. Engelbrektsson hade ett fint avslut som med nöd och näppe räddades till hörna, men det var SAIK som kunde göra nästa mål. I den 13 minuten fick de en frispark från vänster som skarvades in snyggt i bortre gaveln. Oerhört svårt att försvara sig mot såna frisparkar.

I den andra förlängningskvarten träffade Josef stolpen igen (tredje ramträffen) efter hörna och de flesta skrek på mål när Tommie Veljovic (planbäst!) nickade mot ett öppet mål, men på något vis kom ett Skövde-ben fram och rensade på mållinjen!

FCT trummade på och två gånger om syntes ganska tydliga handbollar från Skövdes sida i straffområdet, men domaren friade båda gångerna, även då Adam Engelbrektsson såg ut att bli fälld.

FCT låg högt vilket fick två spelare helt fria för Skövde på vår planhalva. Vet inte hur de lyckades förvalta det så dåligt som de gjorde? En offside-framspelning och en bortskjuten boll som gav rött kort (andra varningen) blev det de kunde få fram ur den situationen när de kunde stängt matchen.

Skövde höll dock undan och vann med 2-1 och vi önskar dem lycka till i semifinalen mot Norrby.

William igen:
-Vi gjorde en bra andra hälft av matchen och hade chanser för att vinna. Sen släpper vi 1-2 på en fast situation vilket känns onödigt.

Ja, det var första gången i år jag kom in i omklädningsrummet efter en förlust och det var ingen hög stämning, men vi kan i alla fall konstatera att cupspel nästa år är så gott som klart om inte VFF bestämmer sig för något annat.

Nu laddar vi om för Vänersborgs IF på måndag!

Målen 

0-1 27″
1-1 Knutsen, 81″
1-2 103″

Laguppställning

Carlsson
Mleczkovicz, Veljovic, Sävhage
Abrahamsson, Emanuelsson, Ljung, Jansson, Niklasson
Berntsson, Beqiri

Bänk som kom in (utom Forslund): Kasumovic, Lundgren, Sundström, Knutsen, Daoud, Engelbrektsson

Nästa match


vs Vänersborgs IF, Edsborg,  20 augusti 19:00

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)