Efterlängtad vinst

8 augusti, 2020

Slit i över 80 minuter ledde fram till såväl kvittering som avgörande. 2-1 skrevs resultatet till slut och därmed tre viktiga poäng in på kontot.

Efter tätt matchande under våren och sommaren kom uppehållet som skulle ge spelarna lite ny energi inför hösten och vintern. Innan uppehållet slutade vi i moll och även efter likaså, efter uttåget ur Svenska Cupen. Men i dag var en ny dag med ny chans på vinst.

Moståndet för dagen stod Lunds BK för, vilka spelat fin fotboll under säsongen och utmanat om de absoluta topplaceringarna. Med detta i åtanke var det en tuff kamp till mötes.

FCT startade matchen piggt och såg sugna ut på att spela upp sig och visa kritikerna vad man går för.

Emanuelsson var tidigt nära att stöta in ett fint inlägg i mål och Saebbö kom en stund senare fri med målvakt, men inget av dessa lägen skulle resultera i nätrassel.

Istället var det gästande Lund som lite från ingenstans skulle ta ledningen strax innan pausvilan. Skottförsök täcks av FCT-försvarare men landar perfekt framför gultröja som distinkt prickar in ledningsmålet. Minut 42, 0-1.

Psykologiskt tungt efter spelövertag och strax innan pausvila, dessutom.

Efter vilan var det två lag som spelade jämnt med varandra, där mycket kamp var signifikativt för halvleken.

Lägen skulle dock uppstå åt båda håll. För hemmalagets räkning dundrade Engelbrektsson på ett skott mot mål, men målvaktens bästa vän, stolpen, var i vägen denna gång.

Det skulle krävas ett byte och en vänersborgare för att ge hopp i hemmalägret. Markus Johansson klev in och fick tiotalet minuter senare en fin pass av Lundgren som han förvaltade på bästa sätt. Distinkt skott i målvaktens högra hörn. Otroligt vackert och viktigt mål. Minut 83, 1-1!

Något tal om att spela av matchen syntes inte. Båda lagen var tämligen sugna på att döda matchen och knipa alla poäng möjliga.

Lund hade en nick som rensades på mållinjen av kapten för dagen, Kasumovic.

Men så, i matchens 94:e minut klev han fram: Anton Henriksson. Lundgren slår hörna från höger och Henriksson möter med pannan. 2-1 var ett faktum och glädjen var total.

Fler mål blev det inte och vi stoppar ner alla tre poäng i gottepåsen!

 

Nästa match spelas redan på onsdag då vi reser till Valhalla för möte med Qviding. Matchstart 19:30 och du följer den som vanligt via sportexpressenplay.se.

Startelva

Ersättare

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)