Emelie Liljered ansluter till FC Trollhättan Dam!

15 maj, 2024

Vi är mycket glada över att Emelie Liljered nu är en del av FC Trollhättan. 27-åriga Emelie Liljered ansluter till FCT från Elitettan-klubben Alingsås IF.

Emelie som har sin moderklubb i Stenungsunds IF har utöver sina meriter från Sverige och elitettan (Kungsbacka DFF, Alingsås IF) även hunnit med en 5-årig sejour i USA samt att hon var med och fightades om en plats till Elitettan ihop med IK Rössö säsongen 2021, där man föll på mållinjen i sista omgången.

Kommentar från huvudtränare Desirée Saad:

Emelie kommer med gedigen erfarenhet och vi är övertygade om att hennes tidigare erfarenheter och ledarskap kommer att ge en positiv effekt till vårt lag. Det är givetvis väldigt positivt att vi får en spelare som kommer att kunna bidra på planen men också utanför – en spelare som kommer kunna höja sina medspelare och samtidigt hjälpa våra yngre förmågor framåt i sina karriärer.

Att Emelie som kommer från närområdet väljer att omfamna vår vision, att man kan vara i Trollhättan om man vill satsa på sin fotboll tyder på att vi är på rätt väg. Vi vill vara en förening där ambitiösa tjejer känner att man kan utvecklas och samtidigt känna en enorm glädje till sin fotboll.

Vi är övertygade om att Emelie kommer att passa perfekt in i vårt lag och vi ser fram emot att se henne bidra till vår fortsatta utveckling och framgång.

Välkommen till FC Trollhättan, Emelie! Vi är glada över att ha dig med oss och ser fram emot att se dig på planen.

Vi vill också tacka Alingsås IF för en smidig och bra övergång. Vi önskar Alingsås ett stort lycka till i jakten på en damallsvensk plats 2025.

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)