Magisk avslutning

13 maj, 2024

Det blev en helt magisk avslutning igår när FCT i sista minuten avgjorde mötet med Oskarshamn. Matchen slutade 2-1 och avgörandet stod Fabio för.

Vilken dag det var! Strålande sol, helg och match på Edsborg. Fotbollsentusiasten kan inte önska sig mycket mer. Det var ingen bristvara på underhållning heller för den delen. Framförallt inte mot slutet.

Första halvlek var dock en något tillknäppt historia. Båda lagen låg bra i sina positioner och gick sällan bort sig. Gästerna hade dock två farliga lägen som dök upp efter tillfälligheter framför mål, men dessa reddes ut och båda lagen gick till pausvila utan mål framåt.

Andra halvleken var en helt annan historia. Tempot ökade och båda lagen bjöd upp till dans. Det var framförallt FCT som tog tag i taktpinnen och började ställa till det rejält för Oskarshamn.

Logiskt nog kom också ledningsmålet i detta skede. Efter fint spel på kanten mellan Sernling, Liimatainen och Reljanovic är det den senare som flyger fram och spelar in bollen mot Sener. Shamoun ropar att Sener skall släppa och Ishak kan avsluta ett fantastiskt fint anfall på bästa sätt.

FCT ville ha mer och det såg många gånger ut att komma en utökning. Det var i detta läge gästerna, från ingenstans, skickade in kvitteringen med bara tio minuter kvar.

Där och då trodde nog de flesta att det skulle bli delad pott. När Embaye minuter senare får till ett fantastiskt avslut tätt utanför kändes det än mer som att båda lagen skulle få nöja sig med varsitt mål. FCT slutade dock inte kriga och det skulle visa sig bära frukt.

I matchens 95:e minut kan Fabio skicka in 2-1 på retur efter en hörna och vilt jubel utbryter på planen och läktaren. Det blev en fullt rättvis seger (tredje raka dessutom!) och vi blickar redan nu mot nästa chans till tre poäng! Söndag 19 maj beger sig herrarna till Malmö för möte med Ariana och matchen följer du via ettanplay om du inte har möjlighet att närvara.

FC Trollhättan – Oskarshamns AIK 2-1 (0-0)

  • Målen: 1-0 Shamoun (54), 1-1 Ahmed Saad (79), 2-1 Fabio (90+5)
  • Startelvan: Hogg, Sernling, Wänblom, De Sousa, Rundqvist, Lennerskog, Malaj, Liimatainen, Reljanovic, Shamoun, Sener
  • Avbytare: Kroselj, Sterner, Richards, Berg, Lekay, Belouchi

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)