FC möter FC

23 oktober, 2021

Imorgon går bussen till landets östra delar. FC Linköping City står för motståndet.

Linköping var en ny bekantskap för oss förra säsongen, men har huserat i division 1/Ettan sen 2018, men då i den norra halvan.

Förra årets möten slutade oavgjort borta (1-1) och seger hemma (3-2). I år har de länge varit seriens jumbo och i våras slog vi dem med klara 3-0 på Edsborg i maj. Men de har ryckt upp sig på sista tiden och har visat att de inte tänker ge bort några matcher även om de med största sannolikhet inte kommer klara att förnya kontraktet…

Veckans snack med tränare William Lundin gick så här:

– Oerhört skön, och viktig, seger i måndags! Lite nervös inledning, men det tog sig i andra. Vad sa ni i halvtid?
– Att vi behövde höja oss ett par snäpp inför andra halvlek men att de tekniska misstagen i första halvleken var naturliga då matchen betydde väldigt mycket för oss och det inte skulle få påverka oss resten av matchen.

– Hur går tankarna efter matchen, och har ni fokuserat på något särskilt i veckan?
– Vi har fokuserat på att göra en bra träningsvecka med ett träningspass där vi tränade på lite extra tufft för att komma förberedda till en svår bortamatch på en stor och snabb plan.

– Matchen mot Skövde var en succé, inte bara resultatmässigt, utan även över 1300 personer på läktaren. Tror du att publiken vågar sig tillbaka nu?
– Jag hoppas verkligen det och att det blir ett rejält publikstöd under avslutningen av serien!

Från sidan tycker undertecknad att det märks en väldig skillnad med och utan publik! Speciellt när laget behöver höra det som mest, då kan ”den tolfte spelaren” vara det som skiljer en förlust från en seger!

– Linköping är årets jumbo, men på sista tiden har de vunnit mot bl.a. VIF och Åtvidaberg. Finns det risk för att vi underskattar dem?
– Vi känner oss förberedda på ett mycket bättre Linköping nu och det är ett helt nytt lag jämfört med i våras. Viktigt för oss blir att göra en bra insats över 90 minuter och jobba väldigt hårt för att ta med oss 3 poäng.

Jonas Emanuelsson är avstängd efter ha dragit på sig sitt tredje gula kort mot Skövde.

Matchen spelas på Linköping Arena söndag 24/10, kl. 15:00 och sänds på SportExpressen Play.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)