Övertygande seger

22 maj, 2021

Det blev en säker seger mot jumboplacerade Linköping efter tre mål framåt och noll bakåt.

Dagen till ära gästades vi av Linköping, vilka inte börjat säsongen som man velat. Sju spelade matcher och ett inspelat poäng, men mot FCT ville de ta sin första trepoängare.

FCT å andra sidan hade inga planer på att släppa några poäng och hade bara seger i huvudet.

Matchen började högintensivt från båda lagen och det svängde fort i vilken riktning det anfölls.

Men det var FCT som såg starkast ut redan från start och det radades upp lägen framåt. Första läget dök upp redan efter sju minuters spel då Alen slår in en boll längs backen som så när når fram till Fellrath.

Gästernas absolut hetaste chans kom minuter senare efter en felpass som friställer Linköpings Moses, men Simon är vaken och göra en mycket fin parad.

I matchens 21:a minut kliver Cindric fram i banan och testar bössan, men bollen smiter tätt utanför.

Första målet skulle vi istället få se tre minuter senare efter fint kombinationsspel längs kanten, som avslutas med inlägg från Alen och en fantastisk språngnick från Aliev. 1-0, minut 24!

FCT slog inte av takten framåt överhuvudtaget utan ville ha mer, gång på gång. Nästa läge kommer på hörna då målvakten missbedömer och Fellrath lurar med sin panna, men nicken gick tätt utanför.

Emanuelsson fick bara minuter senare ett ypperligt läge på frispark, men han fick se sitt skott gå tätt över målvaktens vänstra kryssribba.

Dagens andra mål kom istället genom ett inlägg från vänster av Adu, varpå Fellrath nickar på målvakten som inte kan hålla emot. Återigen ett mästerligt inlägg av Adu och en fantastisk nick av Fellrath. 2-0, minut 42.

Än var det ingen vila för Linköping. I matchens 45:e minut nickar Cindric i stolpen och gästerna kan med andan i halsen pusta ut att det inte blev fler bakåt.

Till andra halvlek fick vi inte se någon bevakning av ledningen, tvärtom. Lägena radades upp återigen. Aliev hade redan fem minuter in på andra halvlek ett ypperligt läge att utöka, men hans tung avslut räddades till hörna.

Matchens tredje och sista mål kommer minuter efter Alievs senaste försök. Emanuelsson trycker på, som bara han kan, varpå målvaktens retur landar hos en störtande Fellrath och 3-0 är ett faktum. Hans åttonde (!) mål för säsongen! 3-0, minut 57.

Det fanns bud på fler mål framåt, men matchen slutar 3-0 och vi tar en övertygande seger!

Nästa match spelas om precis en vecka, då vi gästar Torns IF. Matchstart 16:00 och du följer matchen på sportexpressenplay.se.