FCT Jr – Siktar du också mot eliten?

9 september, 2019

Inför denna säsong nystartades ett U17-lag i FCT:s regi för att erbjuda ambitiösa talanger ett lokalt och konkurrenskraftigt alternativ för att kunna satsa på sin fotboll efter tidiga ungdomsåren.

Nästa säsong fortsätter ungdomsverksamheten, då kommer FCT istället ha ett Juniorlag. Grundstommen i juniorlaget kommer utgöras av dagens U17-trupp som haft en positiv uppstart och stegvis utvecklats under året. Juniorlaget kommer liksom idag ha nära kontakt med A-laget då flertalet pass kommer ske i anslutning till deras träningar. Detta ger J-spelarna chans att gradvis prova på seniornivån.

Inriktningen är att juniorlaget, via kvalspel i höst, nästa år spelar i P19 Div.1 – Region 2. Att delta i en av de större sommarcuperna 2020 ligger också i planen för juniorlaget. Även fortsättningsvis kommer fokus ligga på individutveckling under bra träningsförhållanden, med målsättningen att fostra och utveckla egna A-lagsspelare med lokal förankring i tvåstadsområdet. Vi tror att någon kanske redan under nästa år kan börja knacka på dörren till seniortruppen om den fina utvecklingen fortsätter.

Vem söker vi och vad är nästa steg?

Det kommer erbjudas ett antal lediga platser i den nya juniortruppen. De vi söker är spelare födda 2004 och äldre inom U19-åldern som dels har en potential att på sikt spela elitfotboll på seniornivå och dels ha en egen hög matchande ambitionsnivå i form av träningsmängd samt mentala och fysiska förutsättningar för att nå dit.

Intresseanmälan kommer gå ut under hösten och det kommer också anordnas träningsläger, preliminärt i perioden 15/11 till 22/11, för att hitta de nya spelare som vill ge sig själva en chans att vara med på en lokal fotbollsresa mot eliten.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)