FCT-Örgryte 1-2

2 juni, 2014

Så fick då ÖIS vinna mot FCT till slut. Idag vann de med 2-1 på Edsborg inför 1 038 personer i härligt försommarväder.

ÖIS inledde matchen klart piggast med ett snabbt bolltempo och det gav resultat redan i den fjärde minuten. Ett makalöst vackert fotbollsmål kunde skådas när ÖIS rullade upp bollen på högerkanten och slog ett hårt och perfekt inlägg som Jakob Lindström mötte med huvudet, en nick i krysset och 0-1.

Det tog nog tio minuter, men sedan började FCT äta sig in i matchen alltmer och började få mer att säga till om. Dock skapades inga klara målchanser, Dragan Bogdanovic var närmast med ett skott strax över.

Så kom 0-2 i den 27:e minuten och det målet kom lite från ingenstans, för ÖIS hade inte varit uppe i FCT:s straffområde på ett tag. Men det var också fint, en skarvnick av Hedman på inlägg från vänster.

-Vår första halvlek var inte så bra, vi var inte tillräckligt aggressiva i vårt försvarsspel, sade Jesper Ljung efter matchen.

Efter 0-2 kunde vi konstatera två bra chanser för FCT, båda genom Mollapolci. Först sköt han precis utanför krysset, hårt trängd av tre ÖIS-försvarare och sedan fick han ett friläge efter en touch på Bjurströms skott. Dock kom Fredrik Andersson ut fint och avvärjde. 0-2 i paus.

I den andra halvleken försökte Dragan Bogdanovic lobba in en reducering från distans sedan Andersson i målet dels varit långt ut, dels misslyckats med utkastet. Han hann precis tillbaka för att tippa bollen till hörna!

Jonathan Gustafsson gjorde 1-2.

Ljung och Lennartsson gjorde två byten. In kom Ehner i den 65:e och Jonathan Gustafsson i den 72:a. Oj, vilket succébyte! På Jonathans första touch i matchen kunde han skarvnicka in reduceringen till 1-2 i den 73:e minuten.

Efter detta tryckte FCT på rejält, samtidigt som ÖIS fick omställningslägen. De fick en frispark mitt på FCT:s planhalva i den 83:e minuten och den sköts klockrent i insidan av stolpen av Östling. Nästan värt ett bättre öde än att studsa ut (för honom alltså).

Så kom dagens händelsen på övertid som skulle bli kvällens snackis. Som ingen heller förstod någonting av. FCT sköt, ÖIS täckte, men bollen nådde Mollapolci som fri kunde rulla bollen i mål. 2-2 och stort jubel på läktarna. Sedan visade sig att domaren dömt för någonting. Fortfarande oklart vad, eftersom han inte ville kommentera det för Jesper Ljung. Även ÖIS-spelarna såg aningen förvånade ut.

-Det säger väl det mesta, sade Ljung om att domaren inte ville berätta varför han blåste.

Det ryktas om hands, men målet såg helt korrekt ut från läktarplats.

Lite trist. FCT förtjänade faktiskt en poäng idag efter sin andra halvlek.

-Vi skapar å andra sidan inte så många målchanser idag som vi har gjort tidigare, sade Jesper. Örgryte är det bästa laget vi har mött hittills.