Förlust mot Sarpsborg 08

5 februari, 2016

FCT föll idag mot Tippeliga-laget Sarpsborg 08 med 0-3 (0-0) i årets första träningsmatch.

FCT höll stången väl i den första halvleken, vilken också slutade mållös. Markus Mäkinen räddade en straff i den 30:e spelminuten.
I den andra kom två mål inom loppet av en minut. Först ett distansskott via stolpen av Ernemann i den 63:e minuten, därefter utökad ledning genom Toivomaki i den 64:e minuten från nära håll.

Med femton minuter kvar satte Ernemann sitt andra mål för dagen med en volley från 20 meter, ett mycket vackert mål.

FCT bästa chans i matchen kom i slutskedet när Agon Beqiris närskott räddades till hörna.

Matchen spelades på Sarpsborg Stadium och lockade ca 400 åskådare trots att matchen gick mitt på dagen.

-Vi gör en helt ok insats, säger Daniel Lennartsson från Norge. I det uppställda försvarsspelet är vi klockrena, men slarvar i situationerna precis innan målen. Detta stör lite för dagen, de är givetvis klart bättre, men målen kommer för enkelt. Vi fick en mycket bra genomkörare, det spelar i Tippeligan, det får vi inte glömma!

FCT:s startlag

Mäkinen
Schmidt, Andersson (Wahman 78), Sundström, Johansson (Lext 60)
Rundström,Gustafsson, Beqiri
Bagger (Larsson 78), Daoud (Sävhage 78), Mehovic (Bilan 70)

Nästa lördag spelar FCT sin nästa match, då mot Superettanlaget Örgryte IS på Valhalla. Helgen efter det väntar cupäventyret mot Gefle IF.

The following two tabs change content below.