Förlust mot Tvååker

14 februari, 2021

Idag spelades den andra träningsmatchen och Tvååker stod för motståndet på Valhalla i Göteborg. Idag var vi under första halvlek tillbaka i fjolårets lite passiva uppställning där vi står rätt i positioner men låter motståndarna hålla i bollen och man kan med säkerhet säga att vårt mittfält hade betydligt mer bollkontakt mot Superettan laget GAIS i förra matchen än vi hade denna halvlek. Det fanns inga målchanser att berätta om innan Tvååker får en frispark i bra läge som sumpas men som blir till en straff när en av våra forwards sträcker ut ett ben efter bollen och som en röd spelare passar på att ramla över. Becker är dock ytterst nära att rädda straffen, 0-1 i paus.

Andra halvlek är vi något mer aggressiva och vi får bra utdelning på våra hörnor. I den 60e gör Tvååker självmål på en väl slagen hörna av Alen, 1-1. Spelet är jämnt men fortsatt snålt på målchanser när vårt nyförvärv Yoann Fellrath i en duell i den 75e min sätter dubbarna i låret på en motståndare och efter diskussioner domarna emellan får ett rött kort för detta. Detta blir matchavgörande då Tvååker gör 1-2 i den 76e och sedan även 1-3 i den 78e minuten och det blir svårt att hämta upp med en man mindre. Domaren dömer dock straff på en hörna när Almqvist blir fasthållen och Jonas Emanuelsson reducerar säkert till 2-3. Matchens sista chans får Oscar Edh då återigen på hörna men mv gör en bra räddning.

Det är bara att ta nya tag till nästa veckas match som är på lördag mot seriekonkurrenten Qviding FIF.

Startuppställning: Becker, Kasumovic, Almqvist, Leksell, Karlsson, Liimatainen, Nydén, Emanuelsson, Engelbrektsson, Johansson, Fellrath

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)