God Jul och gott nytt år!

19 december, 2017

Nu närmar vi oss jul och nyår och det är dags för oss inom FCT att göra bokslut för i år.

Vi gick in i spelsäsongen med ett helt nytt tränarteam och spelartruppen var också till stora delar helt ny. Det märktes under vårsäsongen. Spelet var understundom ganska darrigt och vi tappade poäng i flera matcher mot lag som vi helt klart borde ha vunnit mot. Nå, det blev ju helt klart bättre efter sommaren och sakta men säkert arbetade vi oss tillbaka mot toppen. Inför sista omgången ledde vi faktiskt serien. En seger mot Gauthiod hemma och serien var vunnen. Ni vet hur det gick; ett duktigt Gauthiod gjorde att vi kunde kvittera först i absolut sista sekunden och vi kunde därmed säkra en kvalplats. I kvalet mot Eskilsminne och Lund gjorde vi ett par onödiga misstag och vips – vi får köra i division2 ännu ett år. Tråkigt men sådan är fotbollen… 2017 var det år då vi inte ställde upp med ett eget juniorlag, ett faktum vi tänker ändra påså småningom.

Årets höjdpunkt måste väl ändå vara cupmatchen mot Malmö FF i augusti. Härligt sommarväder och mer än 3000 åskådare på läktarna bäddade för en riktig fotbollsfest. Inte blev det sämre av att vi gjorde 1-0 i matchens inledning! Sedan tog ju MFF över sakta men säkert och kunde vinna med klara 4-1. Det måste ändå poängteras att FCT bjöd på riktigt bra motstånd och det var först i slutet av matchen som vi inte riktigt orkade längre.

Ja sådant är läget och för oss som jobbar i klubben är det bara att ta nya tag. Vi vet att vi har både kvalifikationer och potential för att avancera ordentligt i seriesystemet. Vår styrelse har också bekräftat vår vision om elitspel 2020. Målet är klart, vi skall upp!

Med detta sagt vill vi från FCT:s sida tacka för allt stöd vi fått från våra sponsorer och supportrar under detta snart gångna år och vi hoppas att ni vill följa med oss även i fortsättningen. Det är så roligt att kunna notera att allt fler åskådare kommer till våra matcher (bäst i Sverige vad gäller division2). Vi siktar högt och med hårt arbete på alla plan inom klubben kommer vi att lyckas.

 

Per Hallberg

Ordf FC Trollhättan

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)