Heroisk insats av U19 i DM semifinalen

15 september, 2022

På onsdagen spelade U19 semifinal i DM mot ett Sveriges bästa lag Elfsborg på Borås Arena. Laget gjorde en kanonmatch men åkte på en förlust med ett 2-1 mål i den 88e minuten. Extra bra insatser har rapporterats om Hugo Tällberg i mål, Elias Forsberg på mitten och Daniel Daoud på topp. Daniel stod även för kvitteringen i den 87 minuten.

Tränare Ahmed Al-Hadad var mycket nöjd med insatsen: ”Vi gjorde en mycket bra match taktiskt sätt och vi fick kriga hårt mot ett väldigt skickligt lag. Vi höll uppe spelet bra och vi hade två 100%iga målchanser utöver målet som vi tyvärr missade! Det gäller att sätta sina chanser då man inte får så många chanser mot lag i Elfsborgs kaliber som ställde upp med fyra landslagsmeriterade spelare. Jag är jättestolt över killarna som krigar och jobbar på väldigt bra rent taktiskt och mentalt! Att vi spelar så här jämnt mot ett av Sveriges bästa ungdomslag och är två minuter ifrån förlängning, det visar att man har kommit en bit och grunden har lagts inför nästa år, nu är det bara bygga vidare! Vi i FCT kan vara väldigt stolta över dessa ungdomar och måste satsa på dom!”

Truppen: Tällberg, Wadenbo, Eriksson, Bennhage, Karlsson, Mauritzon, Midtson, Forsberg, G Chamoun, Mestan, Daoud; Gashi, Fazlic, Wahlman, Berg, Carneil

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)