Vidare till final

13 september, 2022

Semifinal mot Åsarp-Trädet stod på schemat i afton och det blev en komfortabel seger. 3-0 i paus blev till 6-1 efter 90 minuters spel.

Åsarp-Trädet spelar till vardags i division 3, där man bland annat ställs mot såväl Trollhättans Bois som Skoftebyn.

Redan efter åtta minuters spel skulle första målet komma för hemmaspelande FCT. Johan Andersson spelar bollen snett inåtbakåt på Oussema, som distinkt sätter dit bollen till höger om målvakten. 1-0, minut 8.

Målchanserna avlöste varandra, men det skulle dröja till minut 35 innan utökningen kom. Åsarp-Trädets mittback dräller med bollen som siste man, varpå Adrian Helm är påpasslig och kan enkelt rulla in 2-0.

Adrian skulle få in en till innan pausvilan. Nils Berner spelar till Johan Andersson, som i sin tur spelar till Adrian som i trängt läge innanför straffområdet lurar två backar och chippar över målvakten. 3-1, minut 42.

Redan i de inledande minuterna av andra halvlek får gästerna till en reducering. Ett fint inspel möts av en ännu finare nick. 3-1, minut 49.

Det blev dock aldrig skakigt i FCT-leden. Istället kom ytterligare ett mål av Adrian, som således fullbordade sitt hattrick. Adu tog sig förbi på sin högerkant och kunde spela bollen i sidled till en framrusande Adrian som får tån på bollen. 4-1, minut 63.

Sex minuter senare var det dags för mål igen. Denna gång är det mycket fint spel hela vägen in i mål. Adu tar sig förbi längs sin kant, bryter in i banan, spelar på Kevin till höger, som i sin tur passar Oussema och han bredsidar in bollen i steget. 5-1, minut 69.

Till sist är det Oussema som frispelar Daniel Doaud och han rullar in bollen hur säkert som helst. 6-1, minut 80.

Många stod för fina insatser i dag. Nils Berner bar kaptensbindeln i dag och vann allt på mittfältet. Axel Svenningsson spelade 90 minuter på sin mittbacksposition och löste det galant.

I finalen ställs vi mot segraren i den andra semifinalen, där IFK Skövde FK och Dalstorps IF gör upp om en finalplats.

Nu laddar vi om inför gratismatchen på måndag när Ljungskile kommer på besök! 19:00 är det avspark och vi väntar storpublik. Kom i tid!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)