Historik

2005

29 december 2005

FCT vinner Mellandagscupen för andra året i rad genom att besegra IFK Trollhättan med 4-1 i finalen inför drygt 1.600 åskådare. Nyförvärvet från TBIS, blott 15-årige Jakob Johansson, visar upp sig från sin allra bästa sida och är en av de som ser till att segern hamnar hos FCT.

8 oktober 2005
FCT avslutar i Örebro mot Karlslund och vinner med 3-2. Därmed slutar FCT tvåa med hela 45 inspelade poäng och kvalificerar sig därför för spel i den nybildade divison 1 Södra 2006 tillsammans med Skärhamns IK och Carlstad United från samma serie. Under 2006 kommer 11 nya lag att beträda Edsborgs gräsmatta.

6 oktober 2005
Juniorlaget spelar DM-final på Södermalms IP i Skövde mot Skövde AIK men förlorade med 1-2.
2005 års interna skytteligor ger vid handen att Andreas Kristoffersson, Robert Karlsson och Andreas Wiklund gjorde 8 mål i A-laget, Jonas Andersson 13 i U-laget och Godfred Wannis 12 i J-laget.

22 juli 2005
FCT spelar en träningsmatch mot division II-kollegan Grimsås IF och vinner komfortabelt med 3-0. Egentligen inte så mycket att skriva om, om det inte vore för att den nigerianske spelaren Abel Salami provspelade i matchen och gjorde ett mål och ett assist. Han imponerade och skrev därefter på för FCT och allt var klart för spel i FCT under hösten. Sedan visade det sig att han hade någon klausul i sitt kontrakt med den polska klubben Radomiak Radom som sade att de inte släpper honom om de inte vill. Och det ville de inte…

16 juli 2005
Återigen fint besök på Edsborg. West Ham United kom med i stort sett ordinarie Premier League-lag och spelade fin fotboll. FCT hade svårt med tempot och West Ham vann matchen med 3-0 efter mål av Teddy Sheringham, Carl Fletcher och Bobby Zamora.

6 juni 2005
En av de märkligaste FCT-matcherna…
Bortamatch på Flodala mot Floda BoIF. En bra första halvlek där man väntade på ett ledningsmål för FCT. Det kom aldrig, istället gjorde Floda både 1-0 och snabbt 2-0 i mitten på andra och det såg kört ut. Då vaknade Andreas ”Kärna” Kristoffersson och Andreas Wiklund till på allvar. Under loppet av elva minuter, mellan 73-84 min, gjorde de fyra mål tillsammans och FCT spelade riktigt bra fotboll! Matchen slutade 4-2 till FCT.

7 maj 2005
FCT tar sin fjärde raka seger i division II Västra Götaland via 1-0 borta mot Mellerud. Därefter spelade FCT oavgjort mot Oddevold, förlorade mot Carlstad United och i seriefinalen mot Qviding blev det förlust med 1-3. Qviding vann serien i stor stil och vann också Superettan-kvalet mot Syrianska.

19 april 2005
FCT mot Väsby i cupen. För tredje gången i rad blev det förlängning och FCT malde ner Väsby under förlängningen, dock utan att göra mål. 0-0 och straffar följde, men där föll FCT med 6-7 och cupsagan var all för denna gång. Revansch mot samma lag 2006?

13 april 2005
Ett försenat aprilskämt? Nog skulle man kunna tro det när lottningen för Svenska Cupens andra omgång blev offentlig. Då hade FCT lottats hemma mot Väsby United, samma lag som FCT mött de två föregående åren men då med namnet Café Opera…

12 februari 2005
Återigen var det premiär mellan GAIS och FCT men denna gång på konstgräset på Heden. FCT började bra och hade bud på mål, men GAIS var hela tiden på tårna och kunde gå ifrån till 3-0 vilket också blev slutesultatet.