Historik

2006

30 december 2006

Innan året är slut har FCT värvat Martin Scherdin från Åsebro IF och Rikard Nilsson från Bodens BK.

9 december
2007 års division 1 fastställs och den enda ”överraskningen” är att Visby IF Gute FK flyttas från den norra till den södra serien.

8 december 2006
Lars-Olof Mattsson blir klar som ny tränare för FCT. L-O, med meriter från bland annat U21-landslaget, Degerfors och Ljungskile vid det allsvenska avancemanget, kommenterade sin nya klub bså här:
-Det tillhör inte vanligheterna att mötas av en så här proffsig inställning som klubben visar. FCT är den klubb jag tror mest på i hela regionen, också tack vare bland annat högskola och den industri som finns här. Det finns ett stort fotbollsintresse och är FCT med i den övre regionerna av tabellen kommer folk, liksom om det bjuds något extra. Det finns ett uppdämt behov av toppfotboll i Trollhättan!

 

7 november 2006

Det blir klart att Jonas Olsson lämnar FC Trollhättan efter tre säsongen för att ta över IFK Göteborg tillsammans med Stefan Rehn.

-Hade det varit en annan klubb än IFK Göteborg i Allsvenskan hade det varit ett svårare beslut att ta, men det är ändå IFK Göteborg som jag tillhört under många, många år. Det har också gått väldigt fort den senaste tiden, FCT har ett bra läge nu så därför känns det just vemodigt.
28 oktober 2006
FC Trollhättans juniorlag åkte till Borås Arena för final i DM. IF Elfsborg, klara favoriter, stod för motståndet, men FCT vann med hela 3-0 och blev därmed DM-mästare!

14 oktober 2006
FCT kommer till slut sjua i den nystartade division 1 Södra efter några fina matcher framförallt på bortaplan. Sylvia och Bunkeflo tog steget upp i Superttan. FCT:s pubiksnitt blev 761 personer, en ökning med sex personer jämfört med 2005.

10 oktober 2006
FCT arrangerar U21-EM-kvalet mellan Sverige och Serbien på Edsborg. Det blir en folkfest med nytt publikrekord, hela 9 390 åskådare dyker upp och framförallt de serbiska fansen som bussats från olika delar av Sverige bidrar till en härlig inramning. Serberna lyckades dessutom vända ett 0-3-underläge från Novi Sad till en total seger med 5-3 efter hela 5-0 på Edsborg!
-Det går inte att förklara, sade förbundskapten Jörgen Lennartsson efter matchen.

16 augusti 2006
Den 16/8 kom den första hemmasegern för FCT! Efter ett antal oavgjorda matcher hemma på Edsborg var det till slut Carlstad United som fick åka hem med förlust, 3-0.

20 juli 2006
FCT och Trollhättan står som värd när Premier League-laget West Ham startar upp sin försäsongsträning. Förutom träningslägret möts FCT och West Ham, en match som slutar 0-2 inför drygt 1300 åskådare.

18 maj 2006
FCT möter allsvenska Elfsborg i Svenska Cupen. En väldigt bra första halvlek av FCT gjorde att det stod 1-1, men i den andra tog divisionsskillnaden ut sin rätt. 4-1 till de kommande Svenska Mästarna till slut. 1892 åskådare tittade på.

1 maj 2006
Fantastiska 5.484 personer sluter upp när FCT möter Husqvarna FF i den första hemmamatchen. Matchen slutade 2-2 sedan FCT hämtat upp ett 0-2-underläge.

23 april 2006
FCT vinner den historiska division 1-premiären borta mot IFK Värnamo med 3-1 efter en trygg och stabil insats. Andreas Kristoffersson gjorde det historiska första FCT-målet, hans 41:a totalt för FCT.

19 april 2006
2:a omgången av Svenska Cupen och på andra planhalvan väntade ex-allsvenska GIF Sundsvall. GIF hade inte en chans och FCT vann med hela 3-0! För första gången gick FCT vidare till tredje omgången av Svenska Cupen.

20 mars 2006
FCT:s årsmöte väljer Leif Bengtsson till ordförande efter avgående Claes-Göran Petré. Leif var en av initiavtivtagarna till FC Trollhättan.