Höstsäsongen nalkas! – Inför Torns IF borta

30 juli, 2022

Uppehållet är över och grabbarna i FC Trollhättan är tillbaka i Ettan Södra när man möter Torns IF borta i Stångby. Under uppehållet har FCT spelat två träningsmatcher, en vinst mot FBK Karlstad med 6-1 och förlust mot Ljungskile med 2-1.

10:e placerade Torns IF har två raka segrar innan de tog sommarledigt när de besegrade IFK Malmö i ligan och BK Olympic i Svenska Cupen. När lagen möttes förra säsongen blev det en vinst vardera. FCT vann borta på Tornvallen med 1-4 och Torn tog hem mötet på Edsborg med 1-2.

Inför andra halvan av säsongen befinner sig FCT i mitten av tabellen på en 8:e plats med 25 inspelade poäng. Med fyra poäng upp till tabelltvåan IK Oddevold på kvalplatsen till Superettan så finns det fortfarande mycket att spela om innan säsongen slutar i november.

Någon som ser positivt på att vara tillbaka och på lagets chanser i höst är FCT tränaren William Lundin som hade det här att säga inför resan mot Skåne:

Första matchen tillbaka efter uppehållet. Efter två matcher som lite ”försäsongsmatcher” förra veckan. Hur pass redo fysiskt är laget att ta sig ann höstsäsongen?

”Vi har tränat på bra under två veckor och jobbat med spelarnas fysisk men ändå fått ut en hel del av det taktiska i spelet.”

En 8:e plats i tabellen efter vårsäsongen och med 4 poäng upp till Oddevold på en andra plats. Hur ser du på möjligheterna att vara med och slåss om topplatserna nu när vi kommer in i andra halvan av säsongen?

”Mycket goda. Vi vet att vi är ett par poäng bakom men är hungriga att knapra in avståndet och jaga lagen framför varje vecka tills vi går om!”

Torns IF borta imorgon. Det blev delad kompott förra året med en vinst och en förlust. Vad kan du berätta om Torn i år?

”Nygammal tränare som verkligen har satt en prägel på laget under våren och är väldigt svåra att bryta ner.”

Vad blir nyckeln till en seger för FCT?

”Att vi svarar upp bra rent fysiskt och tar kampen över hela banan då det är ett tufft lag att möta med flera bra fotbollsspelare. Vi har ett par detaljer i vårt egna spel vi har lagt extra vikt vid i denna match, både defensivt och offensivt.”

Avspark på Tornvallen söndag 31:a juli klockan 15:00. Matchen kan ni följa på Sportexpressen Play.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll