Underbara poäng i återstarten

31 juli, 2022

Härligt väder och fotboll i återstarten mot Torns IF. Efter 0-0 i halvtid kunde FCT sätta dit 1-0, vilket också blev slutresultatet.

En sommardag i Skåne med bra spel och resultat är svårslaget. Inte minst skönt att ta med alla tre poäng i första matchen för höstsäsongen.

Taktpinnen höll FCT i stort sett matchen igenom. Torn kom i ett par anfall inledningsvis och fick till några avslut, men inget som störde nämnvärt.

FCT fördelade bollen väl i första halvlek, men hade svårt att komma till de riktigt heta lägena.

Andra halvlek bjöd på betydligt mer underhållning framåt.

Liimatainen kom in och var på riktigt bra spelhumör. Nästan omgående kliver han in i banan och avlossar ett fantastiskt skott, men det går tätt utanför.

Inte långt senare kommer en boll in i straffområdet av Shaze, vilken Liimatainen får ner och Nyman tar över. Hans lilla vrickning förbi målvakten hinns dock upp och rensas undan.

Men bara sekunder senare får FCT frispark en bit utanför straffområdet och då skall målet äntligen komma. Bollen skickas in och landar hos Liimatainen som klipper till, men får se sitt skott räddas. Dock inte bättre än stt det blir retur och där håller sig Morgado framme och fullkomligt dunkar in bollen i nättaket. 1-0 till FCT, minut 55.

Det finns också chanser till 2-0. Inte minst genom Helm som en gång kommer fri med målvakt, men en fin parad gör att det endast blir hörna. Helm får även en chans till, men återigen är målvakten i vägen.

Det blir således 1-0 till FCT och tre fantastiskt skäna poäng! En gedigen insats av alla i laget som bådar gott inför hösten.

Näst på tur står DM-kvartsfinal mot Grolanda/Floby, när de gästar oss på Edsborg redan på tisdag! 19:00 är det avspark och vi hoppas du är på plats och stöttar!

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)