Inför IFK Malmö borta

24 september, 2021

Imorgon smäller det! Imorgon  16:00 ska det kämpas om tre poäng när FCT åker ner till Skåne för att gästa hemmalaget IFK Malmö på Malmö Stadion. Detta blir det sjätte mötet mellan lagen. FCT har kommit ut som segrare vid 4 tillfällen, och Malmös seger mot FCT hittar vi när lagen möttes 2007 då Malmö vann hemma med 2-0. Målskillnad på dessa fem matcher står i Trollhättans favör med 13-6

Senast lagen möttes var det i Ettan Södras tionde omgång, den 5:e juni hemma på Edsborg. Då gick FCT hem som 3-1 segrare. Målskyttar för FC Trollhättan var Jonas Emanuelsson, Sebastian Loyola Nydén och Yoann Fellrath på straff. Ladda upp inför morgondagens match genom att se tillbaka på highlights och läsa referatet från den förra matchen på Edsborg.

Vi tog tillfället i akt att ställa några frågor till FCT tränaren William Lundin inför morgondagens bortamöte:

Tuff förlust senast mot Utsikten BK. Vad har ni gjort för att förbereda er inför morgondagens match mot IFK Malmö?

” Vi har haft tre bra träningar där vi har fokuserat på vårt egna spel i offensiven och defensiven. Vi har skapat många chanser framåt och släppt till lite bakåt de senaste matcherna men ändå har vi inte vunnit, så bevisligen behöver vi bli bättre i bägge straffområdena.”

 Sist vi mötte Malmö klev vi ut som 3-1 segrare hemma på Edsborg. Malmö befinner sig just nu på en 8:e plats i Ettan Södra tabellen. Vilken typ av matchbild är det som alla FCT supportrar kan förvänta sig av morgondagens match?

” Vi hade 2-0 hemma mot Malmö efter en kvart och det gjorde att vi kontrollerade ytorna men Malmö hade bollen stora delar. Jag tror det blir mer 50/50 på lördag men med mycket närkamp och hårda dueller.”

FCT kliver in i den här matchen med en poäng på de tre senaste matcherna och Malmö kommer in med fyra raka förluster i ryggen. Hur mycket betyder den senaste formen inför matcherna egentligen? 

”  Jag tror det betyder en hel del faktiskt.  När två lag som inte vunnit på ett tag drabbar samman brukar det inte bli den mest välspelade fotbollen, men givetvis ska vi försöka hitta vårt spel men vi är förberedda att ta varenda kamp i matchen under 90 minuter.”

Avspark klockan 16:00 på Malmö Stadion. Matchen går att följa på SportExpressen Play för de som inte har möjlighet att se matchen på plats.

 

 

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)