Seger mot ”Di gule”

5 juni, 2021

Publiken var tillbaka på Edsborg och fick direkt bevittna en stabil seger mot tillresta IFK Malmö. Resultatet skrevs 3-1 efter mål av Emanuelsson, Loyola Nydén och Fellrath.

En fantastisk dag på Edsborg! Sol, helg och publikmatch igen! Det kunde inte bli mycket bättre på planen heller när tre nya poäng införskaffades.

Redan från första sekund flög FCT framåt och det skulle inte dröja länge alls innan första målet skulle komma. Efter ett fint FCT-anfall hela vägen igenom, passar Fellrath bollen till Emanuelsson som tackar och avlossar sin fruktade högerfot. Helt otagbart för målvakten. 1-0, minut 5.

Någon bevakning var inte på tal, utan FCT ville ha mer och lät sig inte dröja med en utökning. Endast tio minuter senare är det återigen ett fint spel inom laget som resulterar i ett skottförsök av Fellrath, vilken räddas av målvakten, men inte bättre än att Loyola Nydén kan vara framme och stöta in returen. 2-0, minut 15.

Minst sagt en smakstart för såväl laget som publiken. Efter utökningen blev spelet inte lika frenetiskt, varken från FCT eller Malmö och det vaskas inte fram någon mer farlighet innan paus.

Andra halvlek startade på liknande sätt som första avslutades, men någon längre väntan på nästa mål blev det inte. Denna gång är det Ofori som tar sig in i straffområdet och fälls, varpå domaren pekar på straffpunkten. Ingen mindre än Fellrath kliver fram och sätter straffen hur säkert som helst. 3-0, minut 53.

Återigen blir matchtempot något lägre och några chanser av värde finns inte att rapportera först Malmös reduceringsmål. I den 75:e minuten landar bollen något slumpartat perfekt hos en malmöspelare i straffområden och densamme kan distinkt trycka in reduceringen. 1-3, minut 75.

Malmö försöker trycka på för ytterligare ett mål, men FCT försvarar väl och lyckas avbryta jakten relativt snabbt och kan komfortabelt plocka alla tre poäng.

Vi riktar ett stort tack till alla er på plats i dag som skapade en fantastiskt fin atmosfär och inramning. Nästa chans att se FCT live på Edsborg är 27:e juni då Oskarshamn kommer på besök. Men närmst i framtiden är bortamötet med Qviding, 13 juni, kl 19:30.

Startelva

Forslund

Leksell
Karlsson
Almqvist
Kasumovic
Emanuelsson
Loyola Nydén
Liimatainen
Adu
Fellrath
Ofori

Avbytare

Nikolla
Rundqvist
Johansson
Becker
Edh
Cindric

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)