Inför Ljungskile SK – FC Trollhättan

23 mars, 2018

I morgon möts ett par riktiga antagonister på Rimnersvallens konstgräs. Kl 13 är det avspark mellan Ljungskile SK och FC Trollhättan.

Eller ja, riktiga antagonister kanske är hårt sagt, men det började redan i och med FCT:s första match någonsin i april 2002. Det som då hette Panos Ljungskile SK hade kommit ner från Superettan, FCT hade nybildats och värvat hårt. Redan där anades förhoppningar i FCT-lägret, medan PLSK:arna mer eller mindre ”tyckte väldigt illa” om det vi gjorde här i Trollhättan.

Michel Berndtsson tryckte in 1-0 i nättaket för FCT i den 79:e minuten.

Det var ingen välspelad tillställning, men en rättvis seger för FCT.

FCT vann serien överlägset.

I Superettan 2009 vann FCT borta med ett sent mål av Ali Mohammadian, sedan FCT totalt tagit över sista halvtimman.

I Svenska Cupen 2015 blev det 1-1, då med FCT i div 2-status och LSK med SE-status. FCT gjorde en grymt bra match och Josef Daoud kvitterade rättvist i slutet.

Men självklart ska vi inte framhäva oss här. Totalt har det spelats 11 tävlingsmatcher mellan dessa klubbar och det är en hyfsat jämn statistik. FCT har vunnit 3, oavgjort har det blivit i 3 och LSK har vunnit 4. Total målskillnad 10-12.
Så visst leder LSK på poäng inför i morgon. De har också under de flesta säsonger legat en division över FCT.

Tränare för LSK i år är före detta FCT-tränaren, och sedan dess undertecknads gode vän, L-O Mattsson. Mannen som tog LSK till Allsvenskan 1997. Han har för övrigt Lasse Halma och Anders Sundberg till hjälp i teamet runt laget, båda med en historia i FCT.

Jag hoppas att vi ses i morgon, L-O!

FC Trollhättan då?

Ja, från och med nu kommer vi inte gå ut med någon startelva inför matcherna, något vi supporters har varit bekväma med att få under försäsongen.

William Lundin har kallat följande trupp till i morgon:
Simon Forslund, Christoffer Carlsson. Anton Hellborg, Adam Sävhage, Sean Conaboy, Tom Abrahamsson, Ronni Mleczkoviz, Fredrik Sundström, Alen Kasumovic, Jonas Emanuelsson, Felix Ljung, Johan Lundgren, Pelle Ödlund, Marcus Knutsen, Tobias Berntsson, Adam Engelbrektsson samt ett par provspelare: Dessa är Elijah Agu från USA  och Emmanuel Adebayo från Nigeria.

-Vi vill bygga vidare på vårt spel från förra matchen. Fortsätta med ett bra försvarsspel men bli ännu mer spetsiga och skickliga framåt när vi ska ställa om till attack. Vi önskar även att ha längre perioder i matcherna på motståndarnas planhalva som leder till målchanser.

Det William syftar till är såklart matchen mot Oddevold senast då det försvarsmässigt var väldigt bra, men att det kunde vara mer bollinnehav framåt.

Klockan 13:00 på Rimnervallens konstgräs mot LSK alltså. Väl mött!

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)