Inför Qviding

14 augusti, 2022

Imorgon spelar vi bortamatch mot Qviding. Ett Qviding som har haft det svårt att få saker och ting att stämma i årets serie. Fyra segrar mot Oskarshamn, Malmö, Lindome och Lund har det blivit.

I våras när vi möttes på Edsborg vann vi med 2-1, efter att ha haft en 2-0-ledning större delen av matchen gör Qviding 2-1 på tilläggstid och gör de sista minuterna lite extra nervösa.

I onsdags mötte vi Vänersborgs IF. Många hade nog hoppats på en överkörning och revansch från bortamötet då vi förlorade med uddamålet, men det blev bara revansch till viss del då matchen slutade 1-1.
Naturligtvis vill vi växla in på vinnarspåret igen, innan den oavgjorda VIF-matchen hade vi fyra raka segrar om vi räknar in cupmatchen mot VFK.

Så här svarar tränare William Lundin på våra frågor:
VIF fick oss dit de ville i första halvlek i onsdags, och vi hade problem att få till ett eget spel. Vad är din analys av varför det blev så?
”Tre delar egentligen, ena att vi förlorade en hel del dueller, det andra att vi gjorde väldigt många tekniska misstag och det tredje att VIF var på sin högsta möjliga nivå och gjorde det väldigt svårt för oss.”

I andra halvlek var vi mer oss själva. Var det en effekt av bytena, eller var det något ni sa i paus?
”Framförallt ändrade vi formation vilket gjorde det svårare för VIF att bibehålla sitt lyckade markeringsspel och vi kunde komma fram i banan enklare än i första halvlek och få tryck. Sen ser vi väldigt fysiskt starka ut och har varit väldigt bra i slutet på matcherna i alla dessa tre efter uppehållet.”

Qviding brukar vara en svår nöt att knäcka. I år ligger de näst sist så här långt. Vad tror du om matchen imorgon?
”Vi möter ett mycket spelskickligt lag som i sina bästa stunder kan såra alla lag i serien. Dom går fram med mycket folk och är väldigt offensiva så vårt försvarsspel kommer sättas på prov. Vi fortsätter att utveckla vårt kortpassningsspel som vi gärna vill se vara effektivt imorgon där vi fyller på med många spelare i straffområdet.”

Vi har haft tätt med matcher på sistone, och roterat en del på spelarna. Är det några förändringar inför morgondagen?
Alibek Aliev är avstängd och Fredrik Winroth kör rehab för en lättare skada. Kevin Liimatainen och Axel Svenningsson tillkommer i truppen.”

 

Avspark är 14/8 kl. 19:30Valhalla IP. Det kommer vara många FCT-supporters på plats enligt uppgift och förköpsbiljetter finns här.

För de som inte kan se matchen på Valhalla sänder SportExpressen den. Observera att de har avslutat alla tidigare abonnemang, så man måste teckna ett nytt, ”Premium Max”, för att kunna se den, och Pay-Per-View är inte längre tillgängligt.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)