Inga mål framåt, men heller inga bakåt

6 februari, 2020

Matchfakta

Resultat: GAIS – FCT 0-0
Matchtyp: Träningsamtch
Arena: Valhalla IP
Publik: 450
Datum: 5 februari, 2020
Avspark: 19:00

Referat och kommentarer

Andra försäsongsmatchen är genomförd och det slutade mållöst inför 450 frusna supportrar på Valhalla IP där GAIS stod för motståndet.

Första halvlek

Första matchen för vår del renderade i fyra mål framåt och ett bakåt. Några sådana siffror skulle vi inte få se i dag, utan snarare var det på förhand en match där man kunde tänka sig att motståndarlaget för dagen skulle ha näsan mot mål. Så såg det också ut stora delar av första halvlek. FCT hade förtvivlat svårt att ta sig över halvplan och fick istället fokusera på att täcka skott och inspel. GAIS var nära vid ett par tillfällen att ta ledningen och borde också ha gjort så vid åtminstone ett tillfälle då målet stod helt öppet, men på något mystiskt sätt prickade man inte målet.

Efter cirka halvtimmen spelad började FCT visa tendenser till spel och anfall. Vid de tillfällen man kom upp i banan såg det stundtals lovande ut och skott på mål blev det vid enstaka tillfällen, men inget som testade målvakten nämnvärt.

Domaren ljuder i pipan efter exakt 45 spelade minuter och vi förkunnar att ställningen är 0-0 inför 450 frusna supportrar.

Andra halvlek

Andra halvlek öppnar klart med positivt sett ur FCT-ögon. Det är fortfarande Gais som har initiativet, men FCT är klart med i matchen och visar prov på bra passningsspel och fina tendenser i anfallet. Vår nye striker, Måns Saebbö, visar vid flertalet tillfällen att han är en spännande spelare. Trygg med boll, stor, stark och med pondus.

Båda lagen får ett par chanser att ändra ställningen i egen favör. Gais var framförallt farliga vid fasta situationer och hade en eller ett par nickar i ribban, medan FCT var som farligast i omställningar. Vid ett tillfälle fick Gaiskeepern sträcka ut och göra en riktig tv-räddning, varpå returen kunde ha snappats upp av en FCT:are, men så blev inte fallet och närmre kom vi inte. Inte heller motståndarlaget tillslut och vi konstaterar att det efter 90 spelade minuter slutar 0-0 efter en stabil insats.

Huvudtränare William summerar matchen såhär:

– ”Starkt att hålla nollan mot superettanlag borta, men vi hade problem stora delar i första halvlek där vi inte fick till vårt försvarsspel tillräckligt bra. Vi växte in i det och försvarade oss bättre, samtidigt som vi fick igång ett stundtals bra anfallsspel också.

En stark insats trots en haltande start. Nästa match blir mot Örebro syrianska 15/2 13:00, på bortaplan. Lördagens match mot Oddevold utgår tyvärr på grund av sjukdomar och skavanker i truppen.

Tack till er som åkte till Valhalla för att stötta laget på plats!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)