Många mål när U19 vann igen

30 maj, 2020

Strålande försommarväder, magisk gräsmatta på Edsborg A-plan, ett frenetiskt kämpande ungt HIS, en klinisk Daniel Daoud samt några utmärkta räddningar av respektive målvakter. Det var de största behållningarna i dagens svängiga match där 4-1 i halvlek var smickrande för FCT sett till spelet. Matchen slutade 8-3 då HIS inte orkade riktigt sista 10. Målskyttar Daniel Daoud 6, Liam Brag 1 och Melvin Johansson 1. I bortalaget så visade man bra inställning mot det mer erfarna hemmalaget, extra plus till giftiga Adrian Helm och Axel Johansson på topp.

Christians analys: Offensivt hade jag återigen förhoppningar om att vårt korta passningsspel skulle bli bättre än de senaste matcherna. Där har vi fortfarande mycket att jobba på. Vår spelbarhet måste bli aggressivare och rappare och framförallt mindre touch på bollen. Vi gör 8 mål och skapar mycket målchanser så vi borde egentligen vara nöjda men vi ledare och spelarna vet att vi kan bättre än detta.

Defensivt var det 3 insläppa varav 2 ganska enkla mål, vi har inte råd med det i serien. Vi kommer att möta riktigt bra motstånd och bjuder vi på detta där så kommer vi att bli straffade direkt. Sett till 90 min och vinst 8-3 så är det en hyfsad match, vår bästa period är sista 20 min och visar återigen att vi är starka i slutet av matcherna.

Vi har på försäsongen spelat 10 matcher och har helt OK facit:

8 segrar – 1 oavgjord – 1 förlust – Målskillnad: 42-13

Nu tränar vi på i 2 veckor och hoppas att det blir seriepremiär borta mot mycket starka Utsiktens BK helgen 13-14/6.