Motstånd från Allsvenskan eller Superettan väntar!

26 juni, 2019

Matchfakta

Resultat: GIF – FCT 0-4
Matchtyp: Cupmatch
Arena: Siljevi
Publik: 325
Datum: 25 juni, 2019
Avspark: 19:00
Väder: Mörka moln

Lagupppställning

Ersättare

Snabbfakta och kommentarer

Igår reste FCT norrut till Grebbestad, närmre bestämt Siljevi, för att möta fjolårets division 1-lag: Grebbestads IF. Deras Division 1-sejour blev kortvarig (en säsong) och återfinns därav för tillfället i division 2 Norra Götaland.

Undertecknad var tyvärr inte på plats igår, men enligt diverse rapporter skiljde det en division mellan lagen både på och utanför plan igår. Matchen slutade 4-0 till oss efter två mål av Anders Mogren (även kallad Ben Affleck igår av GP:s Eric Hilmersson, https://twitter.com/ehilmer/status/1143575835326275584?s=21), ett av Rexhepi och till sist ett av Alexander Karlsson.

Istället för att skriva ett halvdant händelseförlopp har jag ställt några frågor till coach William om Matchen:

Vad är det som gör att vi vinner matchen?

”Vi tar vara på våra chanser första 25 och gör mål och sedan kontrollerar spelet med bra anfallsspel resterande del av halvlek och är noggranna i försvarsspelet. I andra gör Simon två klassräddningar som gör att vi inte släpper in dom i matchen. Bra kontringsspel i slutet gör att vi kan göra fler och vinna 4-0!”.

Kändes spelarna extra taggade inför/under match med tanke på möjligheten att möta ett superettan/allsvenskt lag i nästa omgång?

Vi försökte förbereda oss som inför en seriematch men givetvis visste alla om belöningen om vi skulle vinna och den hjälpte nog till lite”.

Tätt matchande nu. Hur ser förberedelserna ut inför lördagens batalj?

”Spelarna är lediga i dag och tränar torsdag och fredag innan match på lördag!”.

Avslutande kommentarer

Fantastiskt kul med ännu en seger och en stundande omgång 2 av svenska cupen, där motstånd från superettan eller allsvenskan väntar! Vilka det blir får vi reda på i augusti. Sist gång var 2017 då vi på hemmaplan ställdes mot Malmö FF. Tyvärr förlust den gången, men en riktigt härlig publikfest ändå!

Nästa match spelas på lördag hemma på Edsborg mot Lunds BK. 16.00. Kom i tid till matchen för att inte missa intervjun med William Lundin på storbildsskärmen! Och för all del: Glöm inte att dyka upp överhuvudtaget! Ditt stöd behövs för tre nya poäng!

Ses där!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)