Nederlag i Skövde

28 november, 2020

Sista matchen för 2020 spelades i Skövde mot Skövde och tyvärr blev det förlust. 4-1 skrevs resultatet till slut i en avslagen tillställning. 

Båda lagen var redan klara för en ny säsong i ettan södra och hade egentligen ingenting att spela för. Båda lagen ville dock avsluta snyggt och lands så högt upp som möjligt i tabellen.

Inledningsvis var det Skövde som stod för bollrullandet och såg ut att vara laget som ville mest. Det skall dock sägas att tempot var mycket lågt för båda lagen.

Första målet föll också till Skövdes fördel efter att Mogren nickat fel och friställde skövdespelare. Inget misstag mot Becker och vi har 1-0 i minut 6.

Skövde fortsätter efter målet att styra spelet. Det skulle dröja en stund innan FCT kom in i matchen på riktigt, men en bit in i halvleken tog FCT över och tryckte för kvittering.

Något mer mål fick vi dock inte se i första och vi gick således till halvtidsvila med ställningen 1-0.

Efter paus var FCT hungrigast och gick för kvitteringen. Kvitteringen skulle dyka upp redan fem minuter in i andra halvlek.

Skövdes målvakt stod för en misslyckad rensning då bollen landade framför fötterna på Mogren som kunde skjuta långt och högt, hela vägen in i mål. 1-1, minut 50.

Glädjen skulle dock bli kortvarig. Bara minuter senare fick Skövde frispark i bra läge, vilken förvaltades på bästa sätt. En felbedömning av Becker i mål, tyvärr. 2-1, minut 53.

FCT får återigen jaga kvittering, men det skulle visa sig svårt. Inte minst på grund av ett rött kort.

Efter utvisningen försvinner FCT:s chanser till kvittering och Skövde kan istället gå för utökning.

Skövdespelare görs ner av Becker och straff döms, vilken förvaltas på bästa sätt. 3-1, minut 80.

Tio minuter senare fastställs slutresultatet, 4-1, efter fin upprullning och skott förbi Becker från nära håll.

Givetvis inte den säsongsavslutning vi var ute efter, men till slut ändå en stabil 7:e placering med endast 3 poäng från förra årets poängskörd.

Med detta är säsongen över och fokus riktas nu mot 2021. Fortsätt följa oss i våra olika kanaler för spännande uppdateringar!

Stort tack till er som stöttat oss på olika vis under säsongen och förhoppningsvis ses vi på läktarna snart igen. Ta hand om dig och varandra!

Startelva

Ersättare

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)