Nya tag mot Assyriska

9 oktober, 2021

På söndag åker laget till Jönköping för att möta Assyriska (Turabdin) IK.

Assyriska har visat sig vara en svår nöt för oss att knäcka. På fem spelade matcher har vi aldrig vunnit över dem; 0-2-3 i statistik. Förra året förlorade vi båda matcherna och i våras slutade det mållöst, 0-0.

Förra helgens match mot Torn blev en riktig kalldusch, inte bara på grund av att oktober visade sin sämsta sida. Drömstarten med 1-0 efter bara 70 sekunder byttes till förlust med 1-2 när domaren satte pipan till munnen.

Jag ställde några frågor till William Lundin:

– Mardrömsvändning i söndags. Hur har snacket gått i laget efter matchen?
Analysen handlade dels om att vi behöver bli bättre på att stänga matcherna, dvs sätta 2-0 på någon av alla möjligheter vi har framtill deras 1-1. Även att bli bättre på att kämpa oss igenom de lite svagare perioderna i matcherna och undvika såna stora misstag som vi gör som leder till mål bakåt.

– Assyriska har visat sig vara ett tufft motstånd för oss. Hur vänder vi den trenden?
Spelar faktiskt ingen roll hur det gått mot Assyriska innan. Det är ett duktigt individuellt skickligt lag där vi behöver vara riktigt bra i försvarsspelet över 90 minuter. Det kommer krävas en riktigt bra insats av oss där vi ska försöka skapa chanser via ett bra försvarsspel och ett snabbt spel när vi får tag i bollen.  

Alla spelare är tillgängliga och det är samma trupp som sist som åker till Jönköping.

Matchen startar kl. 16:00 på söndag 10/10. Black Support har ordnat bussresa till matchen, men för dem av oss som inte kan åka dit går den att se på SportExpressen Play.

 

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)