Poäng i Malmö

16 juni, 2024

Det blev delad poäng när FCT åkte till Rosengård för spel i Ettan södra. FCT tog ledningen, men hemmalaget kunde kvittera innan paus och därmed fastställa slutresultatet, 1-1.

Det var ett något desarmerat FCT som begav sig till Malmö och Rosengård igår. Ett gäng avstängningar gjorde att det blev en del rotation i startelvan, men det innebär också mer speltid till andra i truppen, vilket är mycket roligt!

En som var tillbaka i truppen igen var nyförvärvet från Vänersborg, Andelkovic, som också kom in i andra halvlek och stod för en stabil insats. Men nu tar vi det från början.

Inledningsvis fick vi se en matchbild där FCT höll bollen och Rosengård låg långt ner i banan och väntade på kontringslägen.

En som hade bra fart i benen, precis som vanligt, var Emilio Reljanovic. Efter ett anfallsförsök av Rosengård flög FCT och Emilio fram i en perfekt kontring som Emilio kunde avsluta riktigt läckert i mål. 1-0, minut 14.

Rosengård kom in i matchen mer och mer och visade varför de plockat många poäng under våren. Det var ytterst nära en kvittering i matchens 22:e minut, men Cameron stod för en riktigt svettig benparad som innebar fortsatt ledning.

Till slut gick det dock inte att hålla emot längre. i minut 36 kunde Elias-Ramin Karimi ta ned ett inlägg inne i straffområdet och snyggt lägga in kvitteringen.

Under andra halvlek kunde såväl Rosengård som FCT göra ett segermål. Malaj fick till ett riktigt fint skott i minut 51, men det skottet gick tätt utanför högra krysset.

Minuterna senare hade Richards ett tungt skott som målvakten fick sträcka ut sin fulla längd för att rädda. Allra närmst var det dock efter Richards försök då en frispark renderade i två kalaslägen inne i straffområdet, men ett uppoffrande försvarsspel höll hemmalaget kvar i matchen.

Rosengård hade faktiskt en boll bakom Cameron, men det vinkades av för offside, trots vilda protester.

Det blev inga fler mål och båda lagen fick nöja sig med varsitt poäng.

Höjdpunkter

FC Rosengård – FC Trollhättan  1-1 (1-1)

Målen: 1-0 Emilio Reljanovic (14), 1-1 Elias-Ramin Karimi (36)
Startelvan: Hogg (MV), Sernling, Wänblom, De Sousa, Belouchi, Richards, Malaj, Liimatainen, Reljanovic, Shamoun, Embaye
Avbytare: Zupancic, Andelkovic, Nilsson, Forsberg, Berg, Lekay, Sener

 

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)