Förlust på övertid

25 juni, 2024

FCT jagade febrilt det avgörande målet, men mitt i pressen kontrade gästande Jönköping och vann.

Under gårdagen hade vi besök av Jönköping Södra, nya för i år i Ettan Södra efter att ha halkat ur såväl Allsvenskan som Superettan. Jönköping har haft en tuff säsongsinledning, men börjat ta fler poäng det senaste. FCT kom från ett likaresultat mot Rosengård och var nu sugna på tre poäng istället. Så skulle tyvärr fallet inte bli.

Första halvlek inleddes bäst av gästande Jönköping, som var frejdiga och kom gärna runt på kanterna med fart och fläkt. Det kunde också ha blivit ett tidigt ledningsmål, om det inte vore för Cameron som stod för ett riktigt svettiga räddningar.

Till slut skulle dock ledningsmålet komma för Jönköping efter ett fint inspel till anfallare inne i boxen.

Men minuter senare ville Malaj inte vara sämre och drar till en frispark rätt in in i mål, vilket också resulterar i halvtidsresultatet 1-1.

Andra halvlek domineras fullkomligt av FCT och känslan är att ledningsmålet skall komma vilken minut som helst. Men klockan tickar på och FCT gör ett gäng offensiva byten i hopp om att till slut få till det förlösande målet. Det är nära många gånger, men när det är som mest nära och logiskt konmer en kontring från gästerna, som förvaltar situationen på bästa sätt. 1-2 på övertid.

Oerhört surt, givetvis, men vi fortsätter kriga! Härnäst väntar spel mot Onsala på bortaplan innan uppehåll.

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)