Rasmus till USA och Tom förstärker U19

11 augusti, 2015

FCT:s U19-gäng gör i år en mycket stabil och bra insats i landets högsta serie. I skrivande stund ligger de tia, med sju poäng ner till strecket. I denna trupp sker just nu ett par förändringar. Rasmus Jonsson, fostrad i TBIS men med 3,5 år i FCT, åker nämligen till USA på fredag för att plugga och spela fotboll. Tom Abrahamsson från Lilla Edet ansluter istället och vi mötte de båda killarna strax före A-lagets match mot Skövde i måndags.

Rasmus Jonsson, mittback i FCT U19, åker alltså till Long Island, New York, för att på stipendium kunna studera och spela fotboll samtidigt under fyra års tid. Hur gick detta till, undrar vi?

Rasmus Jonsson på Edsborg reser till USA på fredag

Rasmus Jonsson på Edsborg reser till USA på fredag

-Processen började förra hösten. Det finns en organisation som hjälper spelare med att söka, så jag skickade lite filmer och betyg till dem. Det var filmer som jag klippt ihop själv när jag har spelat fotboll. Efter det fick jag komma till ett så kalla Soccer showcase i Göteborg.

-Jag skickade ansökningar till några skolor och det var några som nappade, men till slut blev det i alla fall Long Island i New York.

Det låter ju helt fantastiskt! Om du tänker efter, är det för fotbollen, utbildningen eller äventyret du åker över?

-Framförallt är det ju utbildningen. Jag ska läsa Finance, ekonomiutbildning, men att kunna kombinera det med fotboll samtidigt är ju det bästa.

Rasmus har alltså fått stipendium som täcker en del av studieavgifterna och boendet. Hur mycket fotboll blir det? Hur ser sammansättningen av spelare ut?

-Jag vet inte allt exakt än, men jag tror det är träningar varje dag. Det finns européer, afrikaner och nord- och sydamerikaner, så det blir en bra blandning!

Med det önskar vi Rasmus lycka till och lovar att följa upp detta härliga initiativ längre fram här på hemsidan!

På inkomstsidan i truppen finns en kille född 1999. Tom Abrahamsson, närmast från Göta BK.

-Jag har spelat i Göta i ett år, innan dess var jag i Edets FK. Det känns jätteroligt att vara här. Det är en härlig trupp och en bra ledarstab.

Hur menar du då?

-Alla vill vinna och utvecklas som fotbollsspelare. Det var inte så svårt att komma in i  gänget, jag har ju provtränat till och från med dem sen i vintras. Ledarna är bra på det sättet att de talar om precis vad man behöver tänka på och träna på för att agera bättre.

20150810_Tom_Abrahamsson

Tom Abrahamsson, nyförvärv i U19

Hur vill du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

-Jag är liten, men teknisk och har bra spelförståelse. Jag är främst högerback.

Tränare Henrik Fridolvsson berömde dig stort efter senaste matchen
(Trelleborgs FF, 1-1). Du var planbäst, sa han.

-Jo. Det gick bra!

Varför FCT och vad vill du med din fotboll?

-Det är just viljan att vinna och utvecklas som är så bra här. Alla vill utvecklas till bra fotbollsspelare. Själv vill jag komma så långt som möjligt!

Nästa tillfälle att se Tom och övriga U19 i serien är den 22/8 kl. 13:00 då FCT tar sig an GAIS.

Vi önskar nu de båda killarna lycka till framöver och hoppas att allt blir så bra som möjligt!

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)