Revanschen på Valhalla

13 juni, 2021

FCT fick revanschera sig ikväll efter vinst med 3-2 mot Qviding på Valhalla.

En match med bitter eftersmak sist och alla i FCT hade inget annat än vinst i tankarna inför det andra mötet med Qviding på kort tid.

Det är dock alltid en tuff uppgift att möta Qviding på Valhalla och så skulle det bli även i dag. Det började dock väldigt lovande.

Redan i matchens åttonde minut slarvar Qviding, vilket leder till att Fellrath läckert klackar bollen bakåt till en rusande Kasumovic som dundrar in ledningsmålet. 0-1, minut 8.

Spelet hade dock Qviding under stora delar av första halvlek och man gjorde det jobbigt för FCT vid ett flertal tillfällen. Kvitteringen kom nära inpå halvtidsvilan efter fint kombinationsspel i straffområdet och ett stenhårt skott som Simon bara kan stöta i eget mål. 1-1, minut 37.

Som om kvitteringen inte var tuff nog skulle även ett ledningsmål för Qviding komma innan halvtidsvilan. Ett inlägg skickas in mot straffområdet och högst når den förre fct:aren Sean Conaboy och nickar in ledningen. 2-1, minut 48.

Om Qviding hade första halvlek var den andra FCT:s för hela slanten. Spelet kom igång ordentligt och målen trillade in. Först ut var Alibek, men innan hans mål var det ramträffar och målvaktsparader i var och varannan minut.

Tillslut kom dock kvitteringen och det var genom Alibek, efter nickskarv av Fellrath, varpå bollen landade perfekt hos Aliev inne i målområdet och där gör han inget fel. 2-2, minut 61.

En kvittering var inte bra nog för FCT och det skulle som sagt komma mer. Gissa vem?

Vår gode Fellrath håller sig framme på ett inspel och nickar på försvarande spelare in i mål. 2-3, minut 76.

Gränslös lycka och jubel bland spelarna och de tillresta supportrarna.

Innan matchen blåstes av hade Fellrath ett friläge som kunde ha avgjort matchen där och då, men på något vis lyckas målvakten parera och hålla ställningen 2-3.

Revansch blev det och tre nya poäng likaså! I detta nu har vi lika många poäng som ettan Oskarshamn, men något sämre målskillnad. Nästa chans att se FC Trollhättan kommer på lördag då vi beger oss till vackra Österlen. Om du inte kan vara på plats sänds mötet som vanligt på sportexpressenplay, kl 16:00.

Startelva

Ersättare

Highlights

 

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)