Rickard Ekunde klar för FC Trollhättan!

12 februari, 2016

FCT kan räkna in ett mycket meriterat nyförvärv inför kommande säsong. Det är ingen mindre än Rickard Ekunde, 33, som ansluter till klubben.

Ekunde, som ursprungligen är från Kongo, är mittback och därmed en viktig pusselbit i lagbygget inför året. Ekunde har ett par landskamper för Kongo på sin meritlista och har spelat i Sverige  och Norge sedan Djurgården värvade hit honom 2002. Sedan dess har han förutom Djurgården representerat Åtvidaberg och GAIS i både Superettan och Allsvenskan samt Viking Stavanger i Norge. GAIS är den klubb han kommer närmast ifrån. 213 matcher i Allsvenskan och Superettan har han spelat sedan 2005.

Rickard Ekunde presenterades idag på FCT:s presskonferens på Edsborg och sportchefen Daniel Lennartsson säger såhär om det senaste nyförvärvet:

-FCT är mycket nöjda med denna värvning, kanske den mest meriterade också för oss genom åren. Men det var inte därför vi valde Ekunde, alla våra referenser som sportchefer, tränare och f d lagkamrater säger samma sak; det är en proffsig spelare med fantastisk karaktär och som vet vad som krävs på nivån. Han är stark man mot man och har givetvis sin styrka i det defensiva, det visste jag sedan innan när jag sett honom.

-Med detta visar vi vad vi vill! Riktigt bra känns det!

Vi hälsar Rickard Ekunde varmt välkommen till Trollhättan och önskar honom lycka till!
De närmsta utmaningarna för honom och FCT blir först träningsmatchen mot Örgryte IS på lördag på Valhalla, innan Svenska Cupen startar nästa helg med hemmamatch mot Gefle IF FF. En match som Trollhättans Stad bjuder på, fri entré med andra ord!

 

 

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Han har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar, både inför och efter. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)