Seger i Mellandagscupen 2019

28 december, 2019

Det var en lite krokig väg, men den ledde till slut till vår åttonde seger i Mellandagscupen!

Efter fredagens gruppspelsdag, var det dags för nytt gruppspel idag. Vi spelade i en svår grupp med  distriktsmästarna i futsal – Trollhättans FK samt Sjuntorps IF och Trollhättans BoIS.

FC Trollhättan – Sjuntorps IF 0-0 
Vi ställdes mot ett svårt motstånd direkt, då Sjuntorps IF, som är skickliga på futsal, stod på andra sidan. Likt igår hade vi svårt att få till spelet, men lyckades ändå få med oss en poäng från den första matchen som slutade mållös.

Trollhättans FK – FC Trollhättan 1-0
Ännu en målsnål tillställning.  Den här gången mot vår erkänt duktiga moderförening, Trollhättans FK.
TFK:s Aca Selimovic nickade in matchens enda mål i duell med Tobias Wennergren i FCT-målet. Med endast tre minuter kvar att spela blev det för svårt att vända matchen.

Trollhättans BoIS – FC Trollhättan 1-2
Vi behövde vinna sista matchen för att kunna ta oss vidare till semifinal. Trollhättans BoIS stod, precis som vi, på en poäng inför den här sista gruppspelsmatchen.
Redan i matchens första minut gjorde Oscar Edh matchens första mål och vi fick en tidig 1-0-ledning.
Efter sju minuters spel kvitterade Anton Westman till 1-1, men BoIS-glädjen blev inte långvarig. Richard Cindric gav FCT ledningen på nytt och skrev slutsiffrorna till 2-1 till vår fördel.

Halvorstorps IS – FC Trollhättan 1-3 (Semifinal)
I semifinalen ställdes vi mot Halvorstorps IS, som hade gått riktigt bra i turneringen så långt. HIS hade inte släppt in något mål på sina 6 tidigare matcher. Speltiden var nu 15 minuter istället för tidigare 12 minuter. Det var lite annan taktik från vår sida inledningsvis, där vi stod rätt och väntade på att motståndarna skulle begå misstag.  I den 7:e minuten såg Alen Kasumovic till att vi tog plats i förarsätet i matchen, med sitt 1-0-mål. Efter elva spelade minuter kvitterade Halvorstorp genom Oskar Jonsson som gjorde 1-1 efter en snygg klacksparks-assist. Bara sekunder senare gjorde Kapten Fredrik Sundström 2-1 med ett kanonskott från distans, och Richard Cindric gjorde 3-1 i matchens sista minut.

Trollhättans FK  – FC Trollhättan 0-4 (Final)
I finalen ställdes vi ännu engång mot Trollhättans FK, distriktsmästare i futsal.
Vilken pangstart det blev på finalen! Det var egentligen aldrig något snack om saken när matchen hade startat. Redan inom loppet av tre minuter ledde vi med 3-0 efter  ett mål av Oskar Edh och två mål av Liam Brag.  Det första målet var en riktig läckerbit. Casper drev upp bollen och klackade i sidled till Cindric, som släppte bollen mellan benen och Oskar fick öppet mål. Uppförsbacken var så klart brant för TFK nu, medan vi kunde spela avslappnat. Richard Cindric gjorde matchens sista mål och vi lyckades besegra ett väldigt starkt TFK med hela 4-0.

Vi fick även med två av våra spelare i Mellandagscupens allstar-lag. Richard Cindric och Alen Kasumovic togs ut av cupens jury. Grattis till Alen och Richard och stort grattis hela laget till segern!

Richard blev även delad segrare i skytteligan tillsammans med Aca Selimovic i TFK, med 4 mål var!

Vi spelade 8 matcher. 4 segrar, 3 oavgjorda och en förlust. Vi gjorde 12 mål (flest i turneringen) och släppte in 5 mål.

Alen och Richard uttagna i Allstar-laget. (Bild: nymanfoto.se)

Tack alla som var på plats och stöttade oss dessa två dagar!

 

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)