Sen ledning och kvittering i Helsingborg

21 juni, 2020

Sen ledning för FCT i dagens match mot Eskilsminne, men hemmalaget var inte nöjda och kvitterade kort efter. 1-1 skrevs resultatet efter 90 spelade minuter.

Efter förra omgångens match mot Värnamo var FCT sugna att studsa tillbaka, vilket också märktes. Högre press och mer tempo i de flesta moment jämfört med senast var ett välkommet tillskott.

Det var dock hemmalaget som hade det mesta och bästa i första halvlek. Ännu en gång fick unge Becker stå för ett par fina insatser för att inte ge ledningen till hemmalaget.

Några mål fick vi dock inte se i första halvlek.

Till andra halvlek var det mer böljande spel, men hemmalaget hade återigen fler chanser än FCT. Försvaret var dock med bra och värjde lägena.

Det skulle dröja ända till minut 70 innan första målet skulle komma. En frispelad Cindric rundar både målvakt och försvar för att sedan skicka in bollen i nättaket. Minut 70, 0-1!

Glädjen blev dessvärre kortvarig. Redan minuten efter fick hemmaspelare helt stressfritt måtta skott utanför straffområdet och skruvar snyggt och chanslöst förbi Becker i mål. Minut 71, 1-1.

Spelet fortsatte vända fram och tillbaka. Hemmalaget var dock närmast ett ledningsmål, men FCT med Becker i spetsen stod i vägen.

Det slutar 1–1 och vi lämnar därav Helsingborg med en pinne i bagaget.

Nästa match spelas på lördag hemma mot Torns IF, kl 15.00. Ingen publik råder fortfarande, men matchen går att se via sportexpressenplay.se.