Serien avslutas med seger!

5 november, 2022

Seger senast och så även idag! Aliev var påpasslig på målvaktsretur och Noah kylig från distans. Matchen slutade till slut 2-0 till FCT.

Det är snudd på regel att avsluta mot Oskarshamn, i Oskarshamn. Förra året slutade med delad poäng, men i år blev det seger.

Båda lagens förutsättningar inför matchen var i mångt och mycket samma, med undantag för tabellplaceringen. Oskarshamn var redan klara för nytt kontrakt, medan FCT inte längre hade chans på uppflyttning och återfinns således 2023 i Ettan Södra.

Nu till matchen.

Oskarshamn ville gärna rulla mycket inom laget och gjorde också så. FCT låg rätt i sina positioner och såg till att det i stort sett aldrig blev farligt.

De halvchanser som skapades för hemmalagets del slutade allt som oftast i en höjd flagga mot skyn, för att förkunna offside.

FCT å sin sida stod för sylvassa kontringar, likt vi fått se hela året. Det skulle dock bli ett något annorlunda öppningsmål denna gång.

Skott avlossas mot Oskarshamnsmålvakten och ser till synes inte särskilt farligt ut. Målvakten tappar dock bollen och Aliev är påpasslig och dundrar in 1-0 i minut 18.

Strax innan paus var det oerhört nära att stå 2-0 efter fint inspel längs backen av Andersson, men Noah hann inte riktigt fram vid bortre stolpen.

Andra halvlek var något frejdigare från båda lagen, men det var fortsatt Oskarshamn som ville rulla och FCT som villa ställa om snabbt.

En bit in i andra kommer Oussema Ali in och han var rejält sugen att göra mål. I minut 63 kom han också väldigt nära. Han avslossar en projektil från distans som ser ut att gå mot krysset, men målvakten får en fingertopp på bollen och ser till att det fortsatt står 1-0.

Minuter senare är Berner nära att få in bollen på hörna, men hans halvcykelspark gick över från nära håll.

Der avgörande målet skulle istället vänta på sig. I den 87:e minuten slås en fin boll i djupet på Ofori, men målvakten kommer ut och avbryter detta. Bollen landar dock hos Noah Nilsson som iskallt skickar in bollen i öppet mål från distans.

Det slutar således 2-0 och vi avslutar serien med en underbar bortaseger!

Stort tack till alla som följt och hejat fram oss under året! Det räckte inte riktigt hela vägen, men vi tar redan sikte på 2023!

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)