Sjunde raka segern! IFK-FCT 0-2

26 maj, 2018

Seger i toppmötet – sjunde raka!

Sean Conaboy och Pelle Ödlund nätade inom loppet av 3 minuter.

Matchfakta

Resultat: IFK Uddevalla-FC Trollhättan 0-2 (0-0)
Matchtyp: Seriematch Div 2 NG
Arena: Kamratgården Uddevalla
Publik: Hörde ingen siffra, men drygt 50 Trollhättebor.
Matchens Lirare: Jonas Emanuelsson och Pelle Ödlund (Enligt oss på läktaren)
Datum: 26 maj 2018
Avspark: 16:00
Väder: 28 grader och soligt

Referat och kommentarer
Av: Henrik Bengtsson

FCTs segertåg fortsatte idag. Sjunde raka segern var ett faktum efter två snabba mål i andra halvlek.
Jag var så sjukt nervös och inne i matchen så jag har inte järnkoll på minuter o.s.v. Men ska försöka förmedla känslan från läktarplats.

FCT började bäst och skapade några halvchanser första kvarten. Efter det gick tempot ner och det bjöds endast på ett fåtal chanser. Närmast mål var Alen på en frispark 10 meter in på egen planhalva när han såg att IFKs målvakt var långt ut. Då drog han till med ett skott som var riktigt nära att leta sig in i krysset. Men målvakten hann precis tillbaka och tippade bollen till hörna. Uddevalla parkerade bussen och höll FCT borta från de farliga lägena stora delar av matchen.

Andra halvlek började med ett fortsatt halvlågt tempo. I 60:e minuten byttes Johan Lundgren in istället för Felix Ljung. Strax efter det skapade FCT lite mer tryck i ett anfall som resulterade i en kanon som utan tvivel skulle platsat i Bohus bataljon. Sean Conaboy dundrade in 0-1 helt otagbart för målvakten. Ledningsmålet gav energi åt FCT som tryckte på betydligt mer och bättre nu. William Lundin visade då prov på sin fingertoppskänsla när han bytte in Berntsson istället för Barbousa, vilket resulterade i mer fart framåt. Bara efter en minut så tog han en djupledslöpning, sprang ifrån sina backar och spelade snett inåt bakom till Pelle Ödlund som kunde placera in 0-2 i öppet mål. Efter det hade uddevalla två riktigt bra lägen där den första chansen var klart hetast. Inlägg som nickades ned till en ensamstående IFKare i bra läge. Men backgiganten Tommie Veljovic fick fram foten till ett motlägg i allra sista stund. Det var även nära 0-3 när kvicke Berntsson kom fri och lobbade nästan över målvakten, som ändå touchade den till hörna. Det blev inga fler mål och FCT vann rättvist med 0-2.

Laget tackar Black Support för stödet under matchen.

Målskyttarna Pelle och Sean var såklart nöjda med tre poäng efter matchen:

Sean: ”Det var väldigt tungt att spela idag i denna värmen men vi krigar på som vanligt och till sist kommer utdelningen när jag får en riktigt bra träff. Sen kommer ju 0-2 strax därefter.”

Pelle: ”Berntsson gör ett riktigt bra inhopp, så det var bara att lägga in den efter hans fina förarbete där. Vi är riktigt bra i år och vi krigar verkligen för varandra hela matcherna igenom. Vi vet att vi får våra chanser om vi bara fortsätter.”

Sean: ”Ja vi har verkligen en helt fantastisk sammanhållning i år!”

Johan Lundgren var tillbaka efter sin skada i ljumsken mot Gauthiod: ”Det kändes bara lite i ljumsken idag, men det var riktigt skönt att vara tillbaka så snabbt på planen igen. Så det är bara att fortsätta träna och kriga på så vi tar fler trepoängare.”

Målen

0-1 60 min Conaboy
0-2 63 min Ödlund

 

Laguppställning

Forslund
Kasumovic
Veljovic
Sundström
Abrahamsson
Emanuelsson
Conaboy
Ljung 59
Engelbrektsson
Barbosa 62
Ödlund

Mleczkovicz
Bertsson 62
Osei-Obengo
Hellborg
Karlsson
Lundgren 59
Knutsen

Nästa match


vs Örebro Syrianska IF (borta), 2 Juni

16:00

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)