Stabil seger på ”Sahara”

6 mars, 2021

Det blev en stabil seger mot seriekollegan Skövde AIK i dagens drabbning på ”Sahara”. Efter en 1-0-ledning i paus blev det till slut en stabil 2-0-vinst, efter mål av Fellrath och Nikolla.

Efter förra veckans fina 3-1-seger över Häcken kom FCT till dagens drabbning med gott självförtroende.

Detta fick vi se prov på gång, på gång. Första 15 minuterna av matcherna fördelas jämnt över lagen, men sen är det i stort sett FCT som styr matchen igenom.

Mål nummer ett kommer efter ett mycket påpassligt agerande. Skövdespelare spelar bollen i sidled, men hack i häl ligger Fellrath och lurar. ”Tack och bock” säger Fellrath och rullar in bollen i mål. Minut 21, 1-0!

I såväl resterande delen av första halvlek som andra halvlek har FCT bud på fler mål. Bollen trillas mycket fint genom laget och vi kommer gång på gång i nya farligheter.

Mål nummer två skall dock dröja mot slutet av matchen med att göra sitt framträdande. Efter flera fina passningar rullar till slut Johansson bollen i sidled till kollega Nikolla som tackar för detta och smackar in utökningen. Minut 79, 2-0!

Matchen slutar som sagt 2-0 och det finns många fina saker att ta med sig från matchen, inte minst det fina samspel laget visar prov på i dag.

Nästa match spelar vi mot Vänersborgs IF, lördag 13/3.

Startelva

Ersättare

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)