Torn åkte bättre skridskor

11 oktober, 2020

Två segrar inför matchen, men sviten skulle också stanna där. Torn blev för starka och vann till slut med 3-0.

Det var en oerhört tungsprungen plan de båda lagen äntrade i dag. Mattan släppte överallt och spelarna såg ut att öva inför nästa års ”Disney on ice”.

Spelmässigt var det till stor del en jämn första halvlek, dock något mer konstruktivt framåt för Torn.

Halvleken bjöd inte på särskilt många lägen, men bra sådana var det dock.

Första bästa stod Torn för, då de efter halvtimman spelad nickar mot mål efter fint inlägg, men Forslund hade kontroll.

Ett par minuter senare är det fct som får frispark strax utsnför straffområdet och den tog Emanuelsson hand om. Tungt, tungt skott men målvakten är med på noterna.

Nästa läge för fct stod Emanuelsson för även denna gång och det var mycket nära att resultera i ledning. Jonas skjuter utanför straffområdet och träffar back som skiftar bollbanan, men målvakten lyckas ändå vara på plats och värja.

När det såg ut att vara bortaledning på gång slog hemmalaget till. Torn avancerar och kommer mot backlinjen varpå fct:are halkar och tornaren får öppen gata mot Simon i mål. En läcker placering senare har vi ledningsmålet i protokollet. Minut 42, 1-0.

Till andra halvlek var det kvitteringsjakt som gällde. Det såg också ut att bli så när Emanuelsson bredsidar bollen mot mål i minut 59, men tätt utanför.

Likt första målet kommer Torns nästa lite från ingenstans, men vi har bara oss själva att beskylla.

Fct-spelare tar emot bollen strax innan mittplan och håller bollen lite för länge, vilket resulterar i att en tornspelare kan knycka bollen och gå på mål. Skottet värjar Forslund, men returen petas in av en Tornspelare. Minut 71, 2-0.

Fct försöker förtvivlat få in reduceringsmålet, men det vill sig inte. Torn är starka och kontrollerar matchen fint efter målen.

De skulle också sätta sista spiken i kistan i minut 88 efter pass snett inåt bakåt och pang, i mål.

Våra misstag kostade oss i dag, men Torn gjorde det samtidigt mycket bra.

Nya tag mot Linköping på söndag! Den matchen sänder Sportexpressen GRATIS! Dessutom bjuder våra partners på fri entré! Tråkigt nog är det 50 personer som gäller på plats, så håll utkik i våra kanaler efter hur du skall gå till väga för att säkra din biljett! Matchstart 17:00.

Startelva

Ersättare

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)