Tre lyckosamma dagar

2 november, 2018

Under höstlovet tog FC Trollhättan ytterligare steg mot att bygga en U17-trupp för seriespel 2019. Glädjande nog var det hela 46 stycken ungdomar (!) som valde att ägna delar av sitt höstlov för att delta i träningarna tisdag, onsdag och torsdag under ledning av FCT:s huvudtränare William Lundin. Responsen från regionens ungdomar gjorde att vi fick planera om dagarna och dela upp deltagarna i två grupper med olika träningstillfällen. En grupp tränade på förmiddagen och den andra på eftermiddagen, förutom på torsdagen.

Det faktum att dessa första träningstillfällen låg under lovet har oroat några intresserade då de varit bortresta. Vi kan lugna er och meddela att det kommer finnas fler tillfällen innan årsskiftet att visa upp sig innan truppen spikas.

Efter en inledande introduktion fokuserade tisdagens och onsdagens träningar bl.a. på smålagsspel och förmågan att snabbt ställa om från försvar till anfall och vice versa.

Onsdagen innehöll dessutom ett gemensamt teoripass. Det inleddes med att FCT:s sportchef Daniel Lennartsson informerade om vilka krav och förväntningar föreningen har på spelare som representerar FCT. Men också vilka förväntningar du som spelare kan ha på FC Trollhättan.

Efter en kort presentation av sig själv gick William därefter igenom hur en ”typisk” FCT-vecka ser ut för A-truppen under säsong, såväl träningsupplägg som videoanalyser av motståndare och egna insatsen både som lag och individ. Därefter gick William igenom vad som krävs för att bli elitspelare, psykisk och fysisk förberedelse och inställning till match och träning samt vikten av att utvecklas som individ utanför planen för att bli bättre på densamma.

Den avslutande dagen innehöll, efter vår fystränare Marielle Bengtssons sedvanliga inledande 20 minuters aktivering, matchspel där deltagarna delades in i tre lag. Direktiven inför matcherna handlade bland annat att utgående från ett 4-4-2 system som lag besluta om taktiska dispositioner, t.ex. hög eller låg press. De individuella direktiven handlade om att nyttja det som du som spelare är bra på och bidra med sin kvalitet och arbetsinsats till ditt lag.

Från FC Trollhättans sida är vi mycket glada över det stora intresset och den energi och engagemang som spelarna visat före, på och efter träning. Vi vill också passa på att tacka de krafter inom föreningen som gjort dessa tre dagar möjliga att genomföra på ett bra sätt.

Planeringen inför fortsättningen löper enligt plan och närmast ligger en analys och utvärdering av spelarprestationerna, inhämta synpunkter och framtidsplaner från spelarna samt inplanering av ytterligare träningstillfällen under resten av året.

Du som deltagit i träningarna kommer under de närmaste dagarna få chansen att tycka till om de öppna träningarna samt informera FC Trollhättan om dina planer inför framtiden. Ditt svar på detta kommer du att kunna meddela oss via en enkät som kommer att skickas ut senast på måndag kväll. Enkäten och information kommer att skickas till den mejladress du angav när du anmälde dig. Vi ber dig vara extra vaksam på din skräppost/spam.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)