Tung eftermiddag i Skåne

28 april, 2024

I säsongens tredje omgång av division 1 södra, tog sig damlaget ner till Skåne, för bortamatch mot Eskilsminne IF. Det har varit en hel del sjukdomar i laget under veckan, och man fick två sena återbud på morgonen, från bl a kapten Ida Pettersson. Efter en del justeringar i startelvan tog man sig an matchen.

Det blev en tuff start på matchen för tjejerna från Trollhättan, då Eskilsminne IF gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten genom Marwa Said. Men FCT kom tillbaka och kvitterade genom Malin Wallgren i den nittonde minuten. Oturligt kom ett baklängesmål till strax innan halvtidsvilan när Alma Bertilsson hittade nätet, och lagen gick till paus med 2-1-ledning för hemmalaget.

– Vi gör en bra första halvlek där det är mycket kamp över hela planen och vi hotar i djupled på våra snabba spelare i anfall. Eskilsminne är spelskickliga och gör ett tidigt mål som jag tycker vi borde kunnat undvika. Men vi biter i och kvitterar rättvis på en hörna via Malin. In mot sista minuten av första halvlek blir det tyvärr miss i kommunikationen och dålig rensning som leder till 2-1 i paus, säger tränaren Desirée Saad om den första halvleken.

Tjugo minuter in i den andra halvleken håller sig Marwa Said framme igen och utökar hemmalagets ledning till 3-1. Tyvärr så rinner det iväg på slutet och Eskilsminne lyckas göra två mål till inom loppet av fyra minuter när Johanna Olsson och Alma Bertilsson gjorde ett mål var och matchen slutade 5-1 till Eskilsminne.

–  Till andra halvlek gör vi inga ändringar utan trycker på detaljer och att fortsätta straffa dem bakom backlinjen men dessvärre så gör vi en platt andra halvlek där det kollektiva arbetet fallerar totalt och vi tycks inte att känna igen. Denna gången blir våra misstag sårbara då Eskilsminne är skickliga nog att straffa oss flera gånger om, säger Desirée.

Det här var vår första förlust i serien men det bästa med fotboll är att det snart kommer en ny chans till tre poäng.  I nästa omgång tar vi emot IS Halmia hemma på Edsborg på söndag.

– Trots tuff vecka med sjukdomar i laget och ändringar i startelvan inför matchen så visar vi upp en första halvlek som är ruggig stark och det blir den positiva delen vi får ta med oss inför matchen mot Halmia, avslutar Desirée.

Eskilsminne IF – FC Trollhättan 5-1 (2-1)

• Målen: 1-0 (7) Marwa Said, 1-1 (19) Malin Wallgren, 2-1 (45) Alma Bertilsson, 3-1 (65) Marwa Said, 4-1 (83) Johanna Olsson, 5-1 (87) Alma Bertilsson
  • Startelvan: Gustafsson – Berg, Mossberg, Hultberg, Österberg – Wimmerstedt, Bengtsson, Olsson (K) – Drougge, Jonasson, Wallgren
  • Ersättare: Karlsson, Malmeling, Ydrén
The following two tabs change content below.