Två vinster för U19

11 september, 2022

Det har varit en mycket lyckosam vecka för U19 med två segrar vilket ger goda möjligheter att säkra en topp 5 plats i serien som innebär att vi inte behöver kvala till nästa års serie.

Matchen mot IFK Skövde spelades på Edsborg och den vann man med 2-0 efter mål av Oscar Mauritzson och Attila Mestan. Spelmässigt ingen av årets höjdare men ändå ett stabilt genomförande och mycket starkt att vinna när man inte har den bästa dagen.

Truppen: Tällberg, Bennhage, Eriksson, Wadenbo, Snällström, Mauritzson, Gashi, Berg, Landi, Mestan, Daoud; Karlsson, Wahman, Midtson, M Chamoun, Carneil

Fredagskvällen spenderades i ett regnigt Stenungsund och Bästkustställningar arena och då fungerade spelet bättre. Matchen inleddes med att FCT hade mycket boll och rullade runt bollen i laget, efterhand blev det mer av fysiskt spel och flera rejält tuffa dueller. Detta gynnade det fysiskt större laget Stenungsund som i den  24:e minuten tog ledningen på en hörna, 1-0. Fasta situationer var något SIF var starka på så det gällde att inte bjuda på hörnor och frisparkar. I andra halvlek kom ett mer fokuserat FCT in på plan och hade bestämt sig för att inte åka härifrån utan seger. I 60e minuten kvitterade Attila efter efter fint förarbete från Leo och Oscar, 1-1. FCT fortsatte att föra spelet och i den I 74:e minuten, på ett distansskott, tog FCT rättvist ledningen genom Daniel, 1-2. Återigen visade alla spelarna att man satte laget före jaget, alla bidrog och resultatet blev vinst.
Truppen: Tällberg, Bennhage, Eriksson, Wadenbo, Snällström, Mauritzson, Forsberg, Midtson, Alcrona, Mestan, Daoud; Carneil , Wahman, Berg , G Chamoun
Nästa match är DM semifinal mot Elfsborgs IF U19 på Borås arena onsdag 14 sep kl.19:00.
The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)