Vändning på vändning

30 juni, 2024

Vårsäsongen avslutades med match mot jumbon i Ettan Södra, Onsala BK. Det blev en match med flera vändningar men vi fick tyvärr inte med oss de tre poäng vi önskade.

Onsala började bra och prövade Cameron Hogg i målet vid ett par tillfällen, dock utan resultat. Efter de inledande minuterna börjar vi få ordning på spelet och i ett fint anfall, och samspel, av Argjend Malaj och Cihan Sener är det väldigt nära att vi öppnar målskörden, men vi lyckas inte hitta emellan täckande Onsala-spelare. Därför kommer Onsalas mål som en kalldusch… Onsala pressar ivrigt och Mohamed Belouchi slår en hemåt-passning till Hogg, som råkar trampa på bollen och trillar. Onsalas Viktor Glaerum är snabbt framme och stjäl bollen och kan enkelt slå den i öppet mål. Försmädligt, oturligt och orättvist! 1-0, minut 13.

Vi fortsätter med samma fina spel och Onsala har inte mycket spel. Efter ungefär halvtimmen spelad får vi en hörna, slagen av Ishak Shamoun, nickas ner av Fredrik Lundgren och efter lite flipper letar sig bollen fram till Sener som bara behöver peta den lite i sida och vi har utjämnat! 1-1, minut 32.

Hela halvleken igenom har vi haft ett fint presspel och tio minuter senare ger det resultat. Onsala gör en svag sidledspassning och Sener är snabbt där och snappar upp bollen och lyfter den över Onsalas målvakts ben och in i mål! 1-2, minut 41.

I andra halvlek verkar vi ganska nöjda med ledningen och Onsala trycker på allt mer när de jagar en kvittering. I den 71:a minuten ska den komma. Onsalas Sebastian Parker tar sig förbi och slår ett inlägg efter marken som når en omarkerad Victor Andersson som bara har att sätta dit foten och så är det utjämnat, igen… 2-2, minut 71.

Vi försöker få dit tredje målet, men närmare än ett fint skott på mål av inbytte Noah Nilsson kommer vi inte. Det blir inte bättre av att Malaj blir utvisad och vi får spela de sista tio minuterna med en man mindre. Oavgjort blir hur den här matchen slutar. Nu är det en månads sommaruppehåll och nästa match i serien blir hemma på Edsborg mot Rosengård, söndag 4/8. Ett par dagar innan, onsdag 31/7, spelar vi DM mot Syrianska Lidköping, också det på Edsborg.

 

Onsala BK – FC Trollhättan 2-2 (1-2)

  • Målen: 1-0 Viktor Glaerum (14), 1-1 Cihan Sener (32), 1-2 Cihan Sener (41), 2-2 Victor Andersson (71)
  • Startelvan: Hogg (MV), Rundqvist, De Sousa Silva (45), Reljanovic (68), Embaye (75), Richards, Shamoun (78), Belouchi (68), Lundgren (K), Malaj, Sener
  • Avbytare: Zupancic (MV), Andelkovic (45), Lennerskog, Liimatainen (75), Berg (68), Sernling (68), Nilsson (78)
  • Publik: 262

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen starten som sällan missar en hemmamatch! Hjälper till med kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)