Förlust mot Örgryte

30 juni, 2024

I den sista matchen inför sommaruppehållet, kom Örgryte IS på besök på Edsborgs IP på fredagskvällen. Lagen låg på samma antal poäng innan matchen sparkades igång.

Gästande ÖIS fick tidigt ett ledningsmål, när Nicole Jankulovski kunde rulla in bollen från nära håll, i ett tomt mål. Uppförsbacke direkt,  men vi kom in i matchen allt mer och kunde även komma fram till några fina lägen. Riktigt nära var det när Emelie Liljered sköt i ribban från långt håll. Även Julia Jonasson var när vid ett tillfälle. Istället för kvittering, så utökade Örgryte sin ledning när lagkaptenen Emma Thölin gjorde 0-2 på straff, tre minuter före pausen.

I den andra halvleken var det FCT som hade det mesta av spelet, och de flesta heta målchanserna. Julia Jonasson var otroligt nära att göra mål, men ännu en gång fick vi se bollen träffa ribban. Tjejerna från Trollhättan fortsatte att trycka på för att nå en reducering. Men bollen ville bara inte in denna kväll. Vi bör nämna Clara Andersson i ÖIS-målet, som stod för flera fina räddningar, bl a på en nick från n ära håll i slutet av matchen.

Det blev förlust den här gången, och vi ligger i mitten av tabellen inför uppehållet. Det får man säga är klart godkänt som nykomling i division 1 södra.

Bilder från matchen finns HÄR

Efter uppehållet väntar, förutom seriespel, DM mot Skövde KIK och Lidköpings FK i Svenska Cupen.

Vi ses igen i augusti!

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)